Campus Virtual
Search
Close this search box.

Una estrena per recordar

La microòpera ‘The Fox Sisters’ triomfa al Teatrino del Liceu en la presentació pública del projecte ‘(ÒH!)PERA’

Esplèndida. Excel·lent. Suggeridora. Impecable. Elegant. Són només algunes de les àmplies mostres d’admiració que va despertar l’estrena de The Fox Sisters, la microòpera en què han participat estudiants de BAU en el marc del projecte (ÒH!)PERA. Les quatre úniques funcions van tenir lloc el 9 i 10 de juliol al Teatrino del Liceu.

(ÒH!)PERA és una iniciativa impulsada pel Gran Teatre del Liceu, la regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, el Disseny Hub i quatre dels principals centres universitaris de disseny de la ciutat, entre els quals BAU.

L’òpera que transforma

Concebut com a laboratori artístic, el projecte ha consistit en la creació de quatre microòperes de cambra en una col·laboració inèdita entre professionals de l’escena i estudiants de disseny amb l’objectiu d’experimentar en nous formats de producció operística, pensant especialment en l’impuls del talent jove.

 

 

The Fox Sisters és una composició de Marc Migó amb llibret de Lila Palmer i direcció escènica de Sílvia Delagneau, i ha comptat amb els estudiants del Grau en Disseny Maria Foraster, Manuel Mateos, Carla Sivil i Gerard Valls, amb la coordinació de Mireia Feliu i la tutorització de Fran Casado, Joan Manuel Martorello, Marta Morralla, Joan Ros i Núria Torrell, amb el suport de l’Àrea de Promoció i Projecció del Talent de BAU.

L’obra, de 30 minuts de durada, explora els orígens i els riscos de la desinformació a partir de la història real de les germanes Fox, fundadores del moviment espiritista a mitjans del segle XIX. Un drama de misteris i clarosbuscurs que anticipa l’emancipació femenina.

Pròxima estació: Vallès

L’estrena va rebre elogis entusiastes per part de la crítica especialitzada, que en va destacar “l’hàbil llibret i l’esplèndida direcció escènica”, “una fantàstica posada en escena, un vestuari genial i una caracterització de premi” i “la tenebrositat de l’ambient i un vestuari insuperable”.

Després de l’èxit de les quatre microòperes en diversos espais emblemàtics del Liceu, a la tardor el projecte es traslladarà a la Roca Village.

 

 

© Imatges: A. Bofill | Paco Amate | BAU

 

→ Més informació: Grau en Disseny

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

BAU triomfa als Premis LAUS 2024 amb una pluja de guardons

4 dies ago

La moda més performativa va fer “sold out” a Razzmatazz

5 dies ago

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS

2 setmanes ago

“I’M, la (no) passarel·la” que no desfila, sinó que exhibeix

2 setmanes ago

Noticias relacionadas

BAU triomfa als Premis LAUS 2024 amb una pluja de guardons

La moda més performativa va fer “sold out” a Razzmatazz

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS

“I’M, la (no) passarel·la” que no desfila, sinó que exhibeix

SINAPSIS, la instal·lació del cos i la ment, al Sónar+D

Razzmatazz es vesteix dels màsters en disseny de moda