Campus Virtual
Search
Close this search box.

(ÒH!)PERA: el do de pit de BAU al Liceu

Joves dissenyadors i professionals de l'escena s’uneixen en la creació de quatre microòperes que s'estrenaran el juliol

El Liceu, la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona i el Disseny Hub Barcelona s’han posat d’acord per donar l’oportunitat a l’alumnat de BAU i d’altres centres de disseny de la ciutat de formar part del projecte (ÒH!)PERA.

La iniciativa es basa en la creació de quatre noves òperes de petit format que s’estrenaran al Liceu el 9 i 10 de juliol de 2022. Les obres es representaran durant la mateixa vetllada en diferents espais del teatre, entre els quals el Foyer, la Sala Miralls i el Teatrí del Conservatori.

L’aliança entre institucions i centres de disseny vol fomentar l’experimentació i aprenentatge dels estudiants i ser un gran aparador per projectar internacionalment el talent emergent de la ciutat.

 

 

Un gran equip de professionals

Al capdavant del projecte s’hi troba Àlex Ollé, artista resident del Liceu. L’acompanyen els compositors Marc Migó, José Río-Pareja, Núria Giménez-Comas i Fabià Santconvsky, que idearan les microòperes, d’uns 30 minuts de durada. Tots ells han estat seleccionats dins del projecte Barcelona Creació Sonora de l’ICUB.

En relació amb la posada en escena, cada peça compta amb un professional de l’àmbit de la direcció escènica diferent per fomentar la diversitat de propostes estètiques. Els escollits son Nao Albet, Alícia Serrat, Marc Chornet i Silvia Delagneau.

 

 

Una oportunitat per teixir sinergies entre estudiants

L’alumnat de BAU ja està treballant colze a colze amb estudiants d’altres centres d’art i disseny de la ciutat, com Elisava, Eina, LCI i l’Escola Massana. Els equips, de caràcter transdisciplinari, s’ocuparan d’àmbits com el disseny de l’espai escènic, el vestuari, la il·luminació o el disseny d’audiovisuals.

BAU, a la producció de The Fox Sisters

Els estudiants de BAU implicats en el projecte són Manuel Mateos (Moda), Carla Sivil (Espais) i Gerard Valls (Audiovisual). Conjuntament amb el compositor Marc Migó, la directora escènica Sílvia Delagneau i la dissenyadora d’espais efímers Núria Torrell, estan treballant en l’òpera The Fox Sisters, la història de tres germanes suposadament testimonis de fenòmens paranormals que va donar nom a l’espiritisme de mitjans del segle XIX.

 

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS

7 dies ago

“I’M, la (no) passarel·la” que no desfila, sinó que exhibeix

7 dies ago

SINAPSIS, la instal·lació del cos i la ment, al Sónar+D

1 setmana ago

Razzmatazz es vesteix dels màsters en disseny de moda

2 setmanes ago

Noticias relacionadas

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS

“I’M, la (no) passarel·la” que no desfila, sinó que exhibeix

SINAPSIS, la instal·lació del cos i la ment, al Sónar+D

Razzmatazz es vesteix dels màsters en disseny de moda

Obert el període de Preinscripció Universitària per accedir als Graus en Disseny i Belles Arts de BAU

Pep Vidal, docent del Grau en Belles Arts, exposa la seva obra a l’ADN Galeria