Els espais educatius poden ser una eina decisiva per fomentar la consciència mediambiental dels infants i la seva futura implicació en la cura de l’entorn.
Sota aquesta premissa es presenta la cinquena edició de la jornada Renaturalització d’espais educatius, que tindrà lloc a la seu de l’Associació de Mestres Rosa Sensat el dijous 28 d’octubre a la tarda.
L’arquitecte i professora de BAU Mariona Genís participarà en una taula rodona per debatre propostes transformadores a les escoles en clau mediambiental, tant des del punt de vista legal i administratiu com d’acció comunitària, pedagògica i de disseny.
Genís hi intervindrà amb David Lladó i Jordi Vivancos, companys d’un grup de treball per fixar criteris de sostenibilitat en les construccions escolars, i amb Maite Mínguez, del Departament d’Educació, i Sandra Bestraten, del COAC.
El roig i el verd
L’esdeveniment està organitzat pel col·lectiu d’arquitectes El globus vermell i compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat, impulsada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació de Mestres Rosa Sensat.
L’objectiu essencial de la trobada és integrar l’acció pel clima en el currículum escolar i promoure una participació activa i inclusiva per part de tota la comunitat —alumnat, docents, famílies, barri, administració, especialistes, etc.
La jornada es completarà amb un mercat d’experiències a càrrec de representants de Barcelona i Lleida i de diverses comunitats autònomes. També s’inaugurarà l’exposició Patis x Clima. Comunitats educatives en transformació. Espais educatius regeneratius, amb testimonis d’escoles d’arreu de l’Estat, entre les quals de Valls, Sant Joan de Mediona, Manresa i Avinyó. La mostra estarà oberta fins al 20 de desembre.