De la mà del Gran Teatre del Liceu, en col·laboració amb el Disseny Hub i l’Ajuntament de Barcelona, torna -com a tercera edició- “(OH!)PERA“. El projecte planteja tres òperes de petit format per ser presentades durant una mateixa vetllada. A partir de compositors de Barcelona es reformulen obres dels llibrets-textos d’importants dramaturgs. La microòpera des del punt de partida clàssic, però amb noves perspectives i tractes en les direccions artístiques del disseny audiovisual, disseny de moda i disseny d’espais.
BAU, per tercer any, torna a ser partícip d’aquesta creació artística. Amb una proposta minimalista i austera, ens apropen l’òpera, creada pels alumnes del Liceu, “Azul como una Naranja” al més pur estil constructivista rus. Amb un mur de 7 metres d’alçada, les alumnes de disseny d’espai s’atreveixen a relatar amb senzillesa i elegància la fredor i la rigidesa de l’òpera i l’ambient de la Rússia Soviètica. El recinte del Fabra i Coats, va donar testimoni el passat 3 d’abril de com aquesta proposta no tan sols es quedava en la resolució arquitectònica de la mà de les alumnes del Grau en Disseny d’Espais, sinó que també descobria com l’audiovisual, orquestrat per un estudiant del Grau en Disseny Audiovisual, dona tota la profunditat literària i estàtica a la peça.
L’arquitecte, professor i coordinador de l’àrea d’espais -i d’aquesta entrega-, Pierino Dal Pozzo, abraça la moda dins aquest projecte de retruc. De la seva batuta també neixen les creacions d’en Martí Canal, estudiant del Grau en Disseny de moda i que, coma la darrera branca en aquest projecte, aporta la seva traça en aquesta disciplina i l’estilisme. Des del punt de partida del seu propi TFG les seves peces entren en conjunció amb l’aspre, eixut i sever món que ens plantegen les sis estudiants.
Encara que tan sols estiguem a l’equador de les propostes, “Azul como una Naranja”, va ser presentat davant alumnes d’altres universitats com Elisava i Eina. Una jornada que també es va marcar per la presència de Mireia Escobar, directora del DHub, Valentí Oviedo, director del Liceu i Àlex Ollé, director artístic d'”(OH!)PERA”. El col·loqui es va tancar amb l’intercanvi d’opinions de professionals, docents i alumnes i amb la presentació de la imatge gràfica de les microòperes proposada per Sheila Dobon i Guille Longhini. Un trajecte que tot just comença i que ens espera el 12, 13 i 14 de juliol al Liceu, per a les presentacions de les obres.