Campus Virtual
Search
Close this search box.

HAUS debuta amb una xerrada sobre curadoria i art llatinoamericà

El primer convidat d'aquest nou projecte a BAU és el curador Juan Canela, cofundador de Bar project

Després de la inauguració d’aquest nou espai d’art en l’edifici Granada de BAU, HAUS estrena calendari d’activitats amb una proposta de xerrada el dimecres 20 de desembre que pretén reflexionar des d’allò curatorial i la projecció artística dels nous moviments artístics llatinoamericans, i que comptarà amb el curador, editor i escriptor sevillà Juan Canela (1980), el que fora cofundador i codirector del programa de residències BAR project a Barcelona fins a 2020.

En aquest col·loqui titulat “Curaduría de contexto en tiempos revueltos”, Canela parlarà d’alguns dels projectes que ha desenvolupat a Centreamèrica en els últims anys -on actualment resideix-, com la 23a Biennal d’Art Paiz a Guatemala o el seu treball com a curador cap del MAC Panamà, i com aquests es vinculen amb la complexa realitat social del context que habiten.

Més enllà dels seus treballs com a curador a l’altra part de l’Atlàntic, Juan Canela ha arribat a ser curador associat del Centre de Residències Artístiques de Matadero Madrid i membre de la comissió de programes d’HANGAR Barcelona. Al context nacional, ha estat involucrat en projectes per a institucions com el CA2M Centro de Arte Dos de Mayo i el TBA-21 a Madrid, Tabakalera a Sant Sebastià o la Fundació Miró a Barcelona. D’altra banda, en l’àmbit internacional, la seva influència ha arribat a Oslo, París, Amsterdam i gran part de Sud-amèrica. Ha escrit per a revistes i mitjans especialitzats com A*Desk, Babelia (El País), Terremoto, Art-Agenda, Concreta o Mousse Magazine i és coautor del llibre Desde lo curatorial. Conversaciones, experiencias y afectos (2020) de l’editorial Consonni.

 

________________________

Data: 20/12/23
Hora: 19:00
Lloc: HAUS, Espai d’art i pràctiques contemporànies (Carrer de la Ciutat de Granada, 34-36)
Entrada: Gratuïta
Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

5 hores ago

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

2 dies ago

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

3 dies ago

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

4 dies ago

Noticias relacionadas

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

BAU pujarà a l’escenari del Gran Teatre del Liceu

Treball de Fi de Grau, el desenllaç d’una etapa culmina amb l’última entrega