Nova sessió d’Interferències, el cicle de debats organitzat per l’Àrea de Recerca de BAU. La jornada estarà dividida en dos blocs: una xerrada sobre disseny i salut amb Mariana Salgado i el taller Human-Device-Human amb Francisco Díaz i Camila René Maggi, docents de BAU i investigadors d’IMP (Institut de Materialitats Polítiques).
La sessió tindrà lloc el dimecres 4 de maig a les 17:00 al centre. L’acte és fruit del creixent interès per fer dialogar i repensar la relació del disseny amb la salut i el cos.
Dissenyar per curar
Mariana Salgado va néixer a Buenos Aires, i viu a Hèlsinki des de fa 22 anys. Treballa com a dissenyadora de serveis al Ministeri de l’Interior de Finlàndia i forma part del laboratori d’Innovació i disseny Inland Design, dedicat a dissenyar polítiques públiques.
Doctorada en Disseny de Mitjans, es va especialitzar en com fer dels museus espais més democràtics. També realitza el podcast Disseny i diàspora, on rescata experiències de la seva disciplina vinculades amb l’acció social.
Al primer bloc de la jornada, Salgado exposarà diferents projectes centrats en la salut i les cures des de múltiples àmbits del disseny; ja siguin iniciatives que tracten les malalties cròniques o la maternitat, o propostes que qüestionen el sistema sanitari.
Connectar cossos i artefactes
Al segon bloc, Francisco Díaz i Camila René Maggi, impulsors d’Autofabricantes i LATE LAB, projectes de disseny col·lectiu al voltant de l’autofabricació de pròtesis i la diversitat funcional, impartiran un taller que convidarà a prendre consciència del cos amb relació als objectes de disseny i a dissenyar des de llocs i visions menys habituals.