Com aprendrem i ensenyarem el 2050?

Barcelona acollirà al maig la tercera Conferència Mundial d’Educació Superior de la UNESCO, amb una àmplia i diversa implicació de la comunitat BAU

Barcelona acollirà la tercera Conferència Mundial d’Educació Superior, que se celebrarà del 18 al 20 de maig del 2022. Convocada per la UNESCO, la cita es marca l’objectiu de debatre i reflexionar sobre els reptes de l’educació de les pròximes dècades.

L’esdeveniment, presentat sota el lema “Reinventant l’educació superior per a un futur sostenible”, forma part de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, i tindrà com a punts clau l’impacte de la COVID-19, la inclusió, la mobilitat acadèmica, la governança, el finançament, la gestió de dades i la cooperació internacional.

 

BAU, únic representant universitari d’arts i disseny

Com a membre del conveni signat amb altres universitats catalanes, BAU hi tindrà un paper destacat. D’una banda, hi aportarà investigadors, professors i estudiants per contribuir al debat sobre el futur de l’educació superior.

De l’altra, s’han presentat cinc Treballs de Fi de Grau, corresponents als cinc itineraris del Grau en Disseny: Gràfic, Audiovisual, Espais, Moda i Transversal, i amb els següents eixos creatius: gènere i polítiques del llenguatge, tecnologia i medi ambient, sostenibilitat i economia circular, creativitat i cultural generacional, i art i feminisme.

També s’ha presentat el projecte EXOHIVE, obra dels alumni Javi Albo i Heidi Valda i creat en el marc del Màster en Innovació Audiovisual i Entorns Interactius. Una instal·lació interactiva, immersiva i especulativa que simula una conversa amb una criatura alienígena i que va formar part amb gran èxit del programa de les últimes edicions del Sónar+D i de la Poblenou Open Night.

 

 

Els relatogrames de Carla Boserman visitaran París

La conferència es va presentar els passats 28 i 29 de novembre a la Universitat de Barcelona. Com a representants de BAU, hi van assistir el director de Recerca, el Dr. Jaron Rowan, la cap d’estudis del Grau en Disseny, Rosa Pera, i el responsable de Relacions Institucionals i Internacionals, Jordi Álvarez.

A més a més, durant l’acte, l’artista i professora de BAU Carla Boserman va elaborar en directe una sèrie de relatogrames sobre les ponències. La crònica gràfica de la coordinadora de l’Àrea de Cultura de BAU s’exposarà a la seu de París de la UNESCO i serà objecte d’una publicació conjunta. Tot plegat gràcies a l’exclusiu conveni de col·laboració entre BAU i l’organisme internacional.

 

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

AQU Catalunya i BAU comencen una enquesta massiva per copsar la satisfacció dels titulats recents

2 dies ago

BAU torna a obrir les portes per a la Poblenou Open Night 2024

7 dies ago

BAU és destacada per l’exministre d’Universitats Joan Subirats, entrevistat a El País

2 setmanes ago

La 10a Setmana del Talent Audiovisual selecciona sis projectes de BAU

2 setmanes ago

Noticias relacionadas

AQU Catalunya i BAU comencen una enquesta massiva per copsar la satisfacció dels titulats recents

BAU torna a obrir les portes per a la Poblenou Open Night 2024

BAU és destacada per l’exministre d’Universitats Joan Subirats, entrevistat a El País

La 10a Setmana del Talent Audiovisual selecciona sis projectes de BAU

Les dues BAU Talks més cinèfiles de l’any de la mà del Màster en Animació Stop Motion

Dues nominacions a Alumni als primers ADCE Student Awards ’24