Campus Virtual
Search
Close this search box.

Llapis més poderosos que espases

L’artista i professora de BAU Carla Boserman participa en la biennal Cáceres Abieto amb un taller de relatogrames sobre el decolonialisme

L’artista i professora de BAU Carla Boserman ha participat a Cáceres Abierto 2021, la biennal d’art i cultura contemporània de la ciutat extremenya l’última edició de la qual va tenir lloc entre abril i juny.

Comissariat per Julio C. Vázquez Ortiz i Ana G. Alarcón, el programa va incloure intervencions en l’espai públic, exposicions, debats i tallers, un conjunt de propostes “que reflexionen de manera crítica sobre la realitat  quotidiana, promovent el diàleg i la participació ciutadana”.

La tercera edició de Cáceres Abierto ha explorat noves relacions entre el patrimoni de la ciutat, espai simbòlic de l’època dels Conqueridors, i la ciutadania a través de l’art, amb l’objectiu d’activar l’espai públic a través de tres elements centrals: postveritat, monument i territori.

 

 

Quan el dibuix pren el carrer

Carla Boserman va organitzar Notas al pie y a mano, un taller amb estudiants de batxillerat artístic per aproximar-se a partir del dibuix i l’escriptura manual a una sèrie de monuments intervinguts.

El projecte va tractar, des de l’òptica del disseny, qüestions com la investigació artística compromesa amb el context i que incentiva la participació, el diàleg entre espai públic i art contemporani, i el dibuix en el debat decolonial.

 

 

La coordinadora d’Art de BAU i professora del Màster Universitari en Disseny va presentar als estudiants la tècnica del relatograma, cròniques en directe amb dibuixos i paraules, i els va proposar un passeig per la ciutat històrica armats amb un quadern per acostar-se als grans temes de la biennal a través del dibuix, com la representació del poder i les vides anònimes de les persones oblidades als marges de la Història.

El resultat del taller serà una publicació experimental que es presentarà a finals del 2021.

Juntament amb Boserman, en aquesta edició de Cáceres Abierto hi han participat artistes i col·lectius com Ampparito, Lara Almarcegui, Beatriz Castela, Concha Jerez, José Iges, Left Hand Rotation, Making DOC, PSJM, Avelino Sala, Fernando Sánchez Castillo, Pablo Valbuena, Elo Vega i Rogelio López Cuenca.

 

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS

7 dies ago

“I’M, la (no) passarel·la” que no desfila, sinó que exhibeix

7 dies ago

SINAPSIS, la instal·lació del cos i la ment, al Sónar+D

1 setmana ago

Razzmatazz es vesteix dels màsters en disseny de moda

2 setmanes ago

Noticias relacionadas

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS

“I’M, la (no) passarel·la” que no desfila, sinó que exhibeix

SINAPSIS, la instal·lació del cos i la ment, al Sónar+D

Razzmatazz es vesteix dels màsters en disseny de moda

Obert el període de Preinscripció Universitària per accedir als Graus en Disseny i Belles Arts de BAU

Pep Vidal, docent del Grau en Belles Arts, exposa la seva obra a l’ADN Galeria