Tres projectes de BAU han estat seleccionats per participar en el Pitching de la Setmana del Talent Audiovisual, organitzada pel Clúster Audiovisual de Catalunya el 2 i 3 de desembre al CCCB.
Es tracta de Rèmora: gènesi i èxode de les ombres, de Salva Franch, amb la col·laboració d’Eric Berenguer i Jaume Cebolla (categoria Ficció); T.A.G., d’Eduard Carbonell (Videojocs); i El vivo retrato, de Neus Pérez (Noves finestres).
Els projectes, realitzats per alumni de l’última promoció el Grau en Disseny de BAU, han estat tutoritzats per Mireia Feliu, Fran Pinel i Cecília Górriz, respectivament.
La Setmana del Talent Audiovisual té l’objectiu de posar en contacte el talent emergent dels centres universitaris amb professionals i empreses del sector.
Amb el Pitching com a plat fort, el programa de la jornada també inclou un mercat de nous professionals, conferències, tallers i sessions de networking.
Paisatges narrats, salut mental i retrats sonors
Des del Delta de l’Ebre, i amb esperit etnogràfic, Rèmora: èxode i gènesi de les ombres explora indrets silenciats del territori català amb històries per explicar —paisatges, costums, mites i llegendes, passats pel sedàs de l’experiència popular.
T.A.G. tracta l’ansietat generada per la pressió asfixiant del sistema capitalista, obsessionat amb la productivitat i el creixement. El videojoc observa les causes i símptomes d’aquesta angoixa i les adapta a un conjunt d’activitats per canalitzar la frustració.
A través d’experiments interactius amb programari lliure, El vivo retrato genera audiovisuals en temps real sobre una imatge personal, on es pot percebre clarament el rastre que les modificacions hi van deixant a sobre.