Un any més, el Clúster Audiovisual de Catalunya, la xarxa d’empreses i institucions principal del sector a la regió, celebra l’esperada Setmana del Talent Audiovisual del 13 al 17 de novembre al Disseny Hub Barcelona; uns dies en què el talent emergent té l’oportunitat de connectar amb els professionals del camp i mostrar els seus projectes per donar-se a conèixer.
És, precisament, el Pitching Audiovisual el principal esdeveniment de la trobada, el moment en què els joves exposen els seus treballs de final de grau o de màster davant un panell de productors que podrà oferir-los una valoració i assessorar-los en el camí a seguir perquè les seves idees tinguin major abast.
En aquesta edició, dos Alumni del Grau en Disseny en l’itinerari d’audiovisuals ensenyaran les seves obres el dimecres 15 de novembre en la categoria de ficció i el dijous 16, en digital creativa, respectivament:
- Aineta (2023) d’Anna Ruiz Rubio
SINOPSI. Aina, una nena de 12 anys, comença a assumir que a poc a poc està deixant de ser una nena. De la mà de les seves amigues, comença a descobrir el món d’una manera més independent, la sexualitat, l’encaixar en un grup, etc. Dividida entre el desig de seguir sent una nena i voler afrontar la vida des d’una perspectiva més adulta, una tarda de teatre, dies abans d’estrenar l’obra, enmig de l’assaig, li ve la regla per primera vegada. Desconcertada, confusa, amb por i vergonya, no sabrà com afrontar la situació.
- This Page Intentionally Left Blank (2023) de Lola Mesalles
This Page Intentonally Left Blank és una proposta de pòdcast experimental on, a través d’un seguit de converses amb persones de diversos àmbits, i bevent també de fonts literàries i de la cultura popular, s’intenta donar resposta a aquestes grans preguntes que a vegades sembla que ens superin, però que alhora són les que ens uneixen.
A més, enguany, BAU també tindrà representació en la sisena edició del Pacte del Talent que se celebra el 14 de novembre dins de l’itinerari d’activitats de la trobada. Durant la jornada, s’exposaran els projectes fruit de la col·laboració de professionals en actiu dins de les arts escèniques i l’audiovisual conjuntament amb les recentment graduades, amb l’objectiu d’experimentar com és treballar en la producció des de dins.
Així, l’Alumni Júlia Aguilar col·labora en la realització audiovisual d’Altars profans de Maria Magdalena Garzón Torrandell, en la categoria de dansa, i Nerea Sevillano i Alexia Muntané, també Alumni, en la de Jo no sé pas, projecte en la categoria de música de l’artista Laia Fandos.
________________________