Campus Virtual
Search
Close this search box.

El gran tour internacional de ‘The Weight of It’

El curtmetratge, realitzat per tres alumni del Màster en Animació Stop Motion, ha estat seleccionat per sis prestigiosos festivals

El curtmetratge d’animació The Weight of It (El pes que falta) ha aconseguit una àmplia presència en festivals internacionals d’animació. El film participarà en el Festival Stop Motion de Mont-real (Canadà, 10-19 de setembre), el CLIT – Cinema em Locais Inusitados e Temporários (Setúbal, Portugal, 8-17 d’octubre), el Ciné Motion (Saint-Herblain, França, 9 d’octubre), en el Movievalley (Bolonya, Itàlia, 9-29 d’octubre) el Cortoons Festival Gandia, a València (21-24 d’octubre) i el Women’s Film Festival – Demakijaż (Lublín, Polònia, 27-30 d’octubre).

Els tres directors, Sandra Afonso, Einar Soler i Olivia Valdez, alumni del Màster en Animació Stop Motion de BAU, han creat una obra que reflecteix la dignitat de la malaltia en la vellesa.

La protagonista de The Weight of It, Maria, s’està recuperant d’una mastectomia i d’una reconstrucció mamària a causa d’un càncer de pit. De nit, mentre es prepara per anar-se’n a dormir, lluita per trobar bellesa en el seu cos.

A mesura que s’explora i es redescobreix a si mateixa, s’adona que les seves cicatrius són un símbol de força. I així, amb el suport del seu marit, aprèn a estimar la dona que veu al mirall.

 

 

Del Canadà a Polònia, la volta al món de l’stop motion

Fundat el 2009, el certamen quebequès és el primer del món en projectar pel·lícules animades exclusivament amb stop motion. Una tècnica artesana actualment en auge que el festival vol divulgar i potenciar internacionalment. A Mont-real, on competirà en la secció Talent Emergent amb una trentena de propostes d’arreu del món, The weight of It coincidirà amb altres tres produccions amb segell BAU: HEXED, fruit de la mateixa promoció, Med Cezir TangoEl gran Corelli.

A més, el curt competirà en la secció Estimula-te de la primera edición del Clit, un festival singular que convida el públic a convertir-se en caçadors de tresors per esbrinar la ubicació i la data de les projeccions a través de l’app del certamen.

El 9 d’octubre, a Saint-Herblain, als afores de Nantes, serà el torn del Festival de Films d’Animació Amateurs en Stop Motion, on competirà en la secció Estudiants. L’edició d’enguany està apadrinada pel realitzador Claude Barras.

El mateix dia, a Bolonya, s’inaugurarà la desena edició del Movievalley International Film Festival, dedicat a les noves veus del gènere. The Weight of It hi concorrerà en la categoria d’Animació Internacional.

Més endavant, el film participarà en la secció School Films en la 17a edició del Festival Internacional de Curtmetratges d’Animació de Gandia, ja consolidat a la costa valenciana després dels primers onze anys a Roma.

Per últim, The Weight of It viatjarà a Polònia per competir en la secció Let’s Start a Revolution, dedicada a pel·lícules i documentals de tots els racons del món amb dones davant i darrere la càmera.

Paral·lelament, una breu animació en realitat augmentada d’Olivia Valdez, corealitzadora del curt, ha estat seleccionada per l’Animated Women x StopTrik 2021, un recull de creacions animades d’autoria femenina amb motiu del festival eslovè StopTrik.

Projecció exterior de l’animació de BAU

Amb l’impacte internacional de The Weight of It, l’animació produïda al centre suma noves alegries. Els últims mesos, Florian ha participat en la secció oficial del Festival de Màlaga i Unraveled va guanyar el Premi Plançó del Mecal. Totes tres peces han estat realitzades en el marc del Màster en Animació Stop Motion.

 

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

“Salud y Diseño II”, nova publicació amb la participació de docents de BAU

48 minuts ago

El Grau Universitari en Belles Arts, un camí cap a la indústria creativa

6 dies ago

BAU acaba el curs acadèmic amb les presentacions finals del Màster Universitari en Design Research

7 dies ago

Dos Alumni i un docent del MA Innovació Audiovisual i Entorns Interactius, seleccionats per Barcelona Producció

7 dies ago

Noticias relacionadas

“Salud y Diseño II”, nova publicació amb la participació de docents de BAU

El Grau Universitari en Belles Arts, un camí cap a la indústria creativa

BAU acaba el curs acadèmic amb les presentacions finals del Màster Universitari en Design Research

Dos Alumni i un docent del MA Innovació Audiovisual i Entorns Interactius, seleccionats per Barcelona Producció

El IX Col·loqui Internacional d’Investigadors en Disseny comptarà amb Serafín Álvarez, docent en Disseny i Belles Arts

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema