Unraveled continua la seva marxa triomfal pels millors festivals d’animació. El curtmetratge d’Arden Colley, Asil Atay, Kellie Fay i Isabel Wiegand, produït com a Treball Final del Màster en Animació Stop Motion de BAU, ha guanyat el Premi Plançó del Mecal. El Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona ha celebrat la 23a edició en format online del 22 de març al 22 d’abril.
“Una petita joia minimalista”
El jurat ha destacat una proposta “austera” que “demostra que no fan falta grans artificis per realitzar un curt sensible i emotiu”. També he elogiat “una peça íntima que utilitza amb encert una animació al límit de la figuració i la metàfora” i l’audàcia del diàleg amb la seva veu en off, que “interpel·la per complet les emocions del públic”. Finalment, ha valorat “la depurada tècnica d’animació i com es lliga a la trama”, fins al punt que “no necessita res més per arribar al públic”.
Unraveled narra la història d’una dona jove que no aconsegueix oferir a la seva mare el suport emocional que necessita després d’un trencament familiar. La jove reviu aquest instant crucial desitjant tornar enrere i expressar tot el que no va ser capaç de dir.
A partir de només dos personatges i un decorat i de la tècnica stop motion, la peça aconsegueix transmetre emocions universals a través d’un viatge en el temps delicat i profund.
Una trajectòria meteòrica
El film ja va guanyar un premi Laus de Plata en l’apartat TFG de Màsters i Postgraus i va participar al Festival Internacional d’Animació d’Annecy, un dels més prestigiosos del sector.
També va ser seleccionat en certàmens de renom com l’Athens Animfest, el USA Film Festival (on va aconseguir una Menció d’Honor), el Dumbo Film Festival o el Florida Animation Festival.
De només tres minuts de durada i realitzat al llarg de vint setmanes el 2019, Unraveled es va produir amb titelles articulades d’armadura de filferro i fibra de cotó tenyida a mà amb feltre i paper maixé com a tècnica d’animació.