Campus Virtual
Search
Close this search box.

Tots els camins del disseny del futur comencen a Roma

Dimecres 9 de juny. Els acadèmics i professors de BAU Jaron Rowan, Marta Camps i Ramon Rispoli participen en la trobada anual de Cumulus

Després de l’ajornament de l’edició 2020 a causa de la pandèmia, Roma acull la sessió de conferències Design Culture(s), organitzada per Cumulus Association, la prestigiosa xarxa internacional d’universitats i escoles d’art, disseny i audiovisual de la qual BAU forma part des del 2019.

La capital italiana serà la seu d’unes jornades marcades pel compromís de compartir disseny i coneixement. Cumulus ha fet una crida a dissenyadors, acadèmics i experts per debatre la relació entre disseny i cultura per potenciar el caràcter interdisciplinari de la comunitat.

La trobada, en la qual participaran més de mil acadèmics de forma virtual, tindrà lloc entre el 8 i l’11 de juny a la Università degli Studi di Roma La Sapienza. Les intervencions s’han estructurat al voltant de deu eixos temàtics, entre els quals Artificial, Multiplicitat i Revolució.

 

 

Triple presència acadèmica de BAU

Per part de BAU, hi participaran el Dr. Jaron Rowan (per partida doble), la Dra. Marta Camps i el Dr. Ramon Rispoli, tots tres en la secció Pensament el dimecres 9 de juny.

El director de Recerca de BAU i professor del Màster Universitari en Disseny, el Dr. Jaron Rowan, impartirà la conferència Radical Interdependence: learning/doing with things [Interdependència radical: aprenent/fent amb coses] a les 9:30.

En segon lloc, el també professor del Màster Universitari en Disseny, el Dr. Ramon Rispoli, copresentarà amb Elena Dellapiana, professora al Politecnicno de Torí, Which way to go? Some complicated crossroads facing design culture in Aspen [Quin camí agafem? Algunes cruïlles complicades davant la cultura del disseny a Aspen] a les 11:10.

Per últim, la professora i directora pedagògica de BAU, la Dra. Marta Camps, exposarà, juntament amb Rowan, Theory under suspicion: criticality and material meaning in practice based research [Teoria sota sospita: criticitat i significat material en investigació basada en la pràctica] a les 14:30.

El disseny, una forma de cultura

Alineada amb la visió de Cumulus Association, l’objectiu de la conferència és cartografiar la investigació en disseny més avançada, reflexionant sobre la idea del disseny com a forma cultural i explorant-ne nous camins en múltiples direccions.

Segons l’organització, “és urgent multiplicar les oportunitats per compartir i disseminar coneixement amb l’objectiu de fer front als canvis culturals, socials, econòmics, tecnològics i industrials del futur a través de la recerca i l’educació en disseny”.

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

4 dies ago

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

5 dies ago

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

6 dies ago

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

1 setmana ago

Noticias relacionadas

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

BAU pujarà a l’escenari del Gran Teatre del Liceu

Treball de Fi de Grau, el desenllaç d’una etapa culmina amb l’última entrega