La Dra. Marta Camps, primera directora pedagògica de BAU

El nou organigrama acadèmic de BAU tindrà l’objectiu d’alinear i cohesionar els tres cicles universitaris del centre: Grau, Màster i Doctorat

BAU ha estrenat el 2021 amb canvis en l’estructura acadèmica amb l’objectiu d’alinear els tres cicles universitaris del centre (Grau, Màster i Doctorat, una proposta única a tot l’estat).

Així, la Dra. Marta Camps, investigadora i professora de BAU, serà la primera directora pedagògica del centre, un càrrec de nova creació que liderarà el Grau en Disseny, el Màster Universitari en Investigació i Experimentació en Disseny (coordinat per la Dra. Maria Àngels Fortea) i el programa de Doctorat en Disseny i Comunicació (coordinat pel Dr. Jaron Rowan), el primer de l’estat en aquesta especialitat.

Els últims nou anys, Camps ha estat la cap d’estudis del Grau en Disseny, càrrec que ara exercirà la comissària, investigadora i també professora de BAU Rosa Pera.

La Dra. Marta Camps (Barcelona, 1978) és des de fa anys professora d’Art del Grau en Disseny i coordinadora i investigadora de l’Institut de Materialitats Polítiques (IMP). Llicenciada en Belles Arts (UB) i Màster en Teoria i Crítica d’Art Contemporani (UB), també va cofundar i dirigir una agència de comunicació i consultoria en el sector de la moda i és autora de diverses publicacions sobre investigació en disseny.

El gener de 2020 va defensar la tesi doctoral Saber en acción. Prácticas pedagógicas indisciplinades, on es pregunta sobre els límits disciplinaris i les formes d’aprendre i ensenyar que tenen lloc a les aules d’art i disseny, explorant com integrar i fomentar la creativitat, la curiositat, el rigor, els cossos i els sabers indisciplinats.

 

D’esquerra a dreta, el Dr. Jaron Rowan, director d’Investigació; la Dra. Marta Camps, directora pedagògica; Rosa Pera, cap d’estudis del Grau en Disseny; i la Dra. Maria Àngels Fortea, coordinadora del Màster Universitari

 

Segons Camps, els objectius de la reestructuració són “alinear els tres cicles i donar-los coherència, definir un projecte comú i alhora que cada programa tingui identitat pròpia, impulsar l’equip perquè cadascú trobi el millor lloc per desenvolupar-se, créixer i aprendre, i posicionar BAU com a universitat de referència en estudis creatius”.

BAU no és aliè a la profunda transformació que estan vivint l’ensenyament superior i el món del disseny. “Per a nosaltres les crisis són oportunitats”, afirma Camps. I afegeix: “BAU té ara més sentit que mai. Sempre ens hem ocupat dels canvis en la societat i del disseny com a motor transformador i mediador”.

Camps argumenta que “la projecció en tres cicles i el lligam amb Recerca fan que el projecte tingui més riquesa, profunditat, projecció i sentit, perquè té molts més agents al voltant, i totes les preguntes i els aprenentatges que es fan en cada cicle influiran en la comunitat d’una manera molt positiva. Tothom s’enriquirà.”

“Em sento molt identificada amb els valors, la sensibilitat, la creativitat i la manera de fer de BAU”, explica Camps, vinculada al centre des de fa més d’una dècada; “forma part de la meva manera d’entendre el món i el represento amb molta il·lusió i afecte”.

El nou organigrama acadèmic de BAU, amb la Dra. Marta Camps com a directora pedagògica i Rosa Pera com a cap d’estudis del grau, reforça l’estructura del centre, l’únic de l’estat que ofereix els tres cicles universitaris —Grau, Màster i Doctorat— en els àmbits de l’ensenyament i la recerca en Disseny.

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

Quatre estudiants del Grau en Disseny mostren els resultats d’un projecte liderat pel DHub

3 dies ago

BAU trenca amb el blanc i negre únic en la seva marca per reforçar la seva singularitat i missió com a centre

1 setmana ago

La BAU Talks que ens presenta l’imaginari de l’artista Javier Jaén

1 setmana ago

Limit No Limits 2025: De tornada a la passarel·la dels primers dissenys dels estudiants de Moda

2 setmanes ago

Noticias relacionadas

Quatre estudiants del Grau en Disseny mostren els resultats d’un projecte liderat pel DHub

BAU trenca amb el blanc i negre únic en la seva marca per reforçar la seva singularitat i missió com a centre

La BAU Talks que ens presenta l’imaginari de l’artista Javier Jaén

Limit No Limits 2025: De tornada a la passarel·la dels primers dissenys dels estudiants de Moda

Un Nadal més BAU que mai

L’Alumni de Disseny Gràfic Martina Barahona aconsegueix el Premi Francesca Bartrina 2024 al millor TFG en estudis de gènere