logo fullscreen logo
  • Agenda
  • Notícies
  • Entrevistes
  • Articles
  • Coneix BAU
    • Grau en Disseny
    • Grau en Belles Arts
    • Màsters i Postgraus
    • Màster Universitari en Disseny
    • Programa de Doctorat
    • Diploma en Disseny Gràfic
    • Formació Online
    • Universitat d’Estiu
MENU
mobile logo
  • Agenda
  • Notícies
  • Entrevistes
  • Articles
  • Coneix BAU
    • Grau en Disseny
    • Grau en Belles Arts
    • Màsters i Postgraus
    • Màster Universitari en Disseny
    • Programa de Doctorat
    • Diploma en Disseny Gràfic
    • Formació Online
    • Universitat d’Estiu
13 novembre 2020
Agenda

Pasta Fría o com ‘cuinar’ un biomaterial per a impressores 3D

Què està passant amb la nova cultura material a Llatinoamèrica i al món? Biomaterials, biocompost, biopolímers, materials vius, biotèxtil… Són conceptes que han cobrat rellevància en els últims anys en el marc d’una la cultura material que s’està gestant.

Ana Otero, alumni del Màster Universitari en Investigació i Experimentació en Disseny, participarà el 14 de novembre des d’Espanya en la segona volta de La Nueva Cultura Material, un cicle de xerrades que es va iniciar el 4 de novembre i que s’allargarà fins el 25. L’acompanyaran Carolina Etcheven des d’Argentina i Pilar Bolumburu i Zoe Powell des del Regne Unit.

Disseny com a agent de canvi

Otero presentarà el seu Treball Final de Màster, que amb el nom de Pasta Fría proposa reutilitzar residus d’aliments (closques de musclo i d’ou) per crear un biomaterial per a impressió 3D.

A partir d’un context global marcat per la crisi socioambiental, el projecte parteix d’una reflexió sobre la pràctica de el disseny com a acció política i agent de canvi. Guiada per la necessitat d’emplaçar les cures i les interdependències per reposicionar al centre el benestar individual, de la societat i el mediambiental, es planteja la necessitat de crear vincles amb l’humà i el més que humà per obrir-se a noves possibilitats materials.

Pasta Fría aposta per una concepció expandida de materialitat a partir d’un enfocament de disseny sostenible per contribuir en l’exploració de materials DIY que busquen canviar la manera de produir i de consumir.

L’experimentació es situa a la cuina, convertida en un laboratori circular experimental, i busca posar en valor el procés i els seus temps. El resultat és una recepta funcional per ‘cuinar’ un biomaterial per a impressores 3D de ceràmica a partir de closques d’ou i un additiu alimentari d’ús habitual en gastronomia.

 

Dissabte 14 de novembre
19:30
Inscripció gratuïta
Més informació: @by_anaotero

 

Etiquetes Ana Otero, BAU Alumni, Biomaterials, Cuina, Experimentació, Impressió 3D, Màster Universitari en Disseny, Màster Universitari en Investigació i Experimentació en Disseny, Màsters i postgraus, Materialitat, Recerca, Reutilització de residus, Sostenibilitat
Entrades que podríen interessar-te
19 desembre 2022
‘Imaginar mons possibles’ al Disseny Hub Barcelona
29 novembre 2022
Autofabricantes i Gekkolab segueixen amb el vent en popa
21 novembre 2022
Una nit màgica de llums i instal·lacions al Poblenou
Notícies recents
  • Lúa Coderch: una carrera imparable
    21 desembre 2022
  • Autofabricantes i Gekkolab segueixen amb el vent en popa
    29 novembre 2022
  • L’estudiant de disseny Salua Babeli obté la Beca Santander Equality
    25 novembre 2022
  • Sílvia Rosés està de moda
    14 novembre 2022
BAU, Centre Universitari d'Arts i Disseny de Barcelona
c/ Pujades 118 08005 Barcelona
www.bau.cat
Notícies recents
  • Lúa Coderch: una carrera imparable
    21 desembre 2022
  • Autofabricantes i Gekkolab segueixen amb el vent en popa
    29 novembre 2022
  • L’estudiant de disseny Salua Babeli obté la Beca Santander Equality
    25 novembre 2022
  • Sílvia Rosés està de moda
    14 novembre 2022
Subscriu-te a la newsletter
Idioma
  • Català
  • Español
Gestionar el Consentimiento de las Cookies
Utilizamos cookies para optimizar nuestro sitio web y nuestro servicio.
Funcional Sempre actiu
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferencias
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Estadísticas
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage vendors Read more about these purposes
Ver preferencias
{title} {title} {title}