Campus Virtual
Search
Close this search box.

Cinc projectes d’alumnes de Disseny per a l’EDIVI reflexionen sobre la problemàtica de l’aigua

Els treballs resultants s'han presentat a finals de febrer en una trobada amb set centres de disseny de Barcelona al DHub

Un grup d’estudiants del Grau en Disseny ha participat en el projecte que va organitzar la xarxa EDIVI  en el marc de la Barcelona Design Week 2023 el passat octubre, en què es plantejava un brainstorming amb alumnes de set centres de disseny catalans perquè proposessin solucions al voltant de la problemàtica de l’aigua; la proposta ha donat llum a vint-i-un projectes que s’han presentat a finals de febrer al recinte de la FAD al DHub Barcelona.

D’entre aquestes solucions dissenyades pels joves, cinc tenen la marca BAU; els estudiants han pogut, així, compartir les seves impressions i conclusions al voltant d’aquests estudis, en un entorn en què s’ha facilitat la reflexió col·lectiva.

 

SEASIT és un projecte de producte contextual que planteja una relació circular amb la mar, mitjançant un sistema de reciclatge de “residus” alimentaris i la creació d’un mobiliari bio-compostable de petxines que, a mesura que es va erosionant, va augmentant l’alcalinitat de l’aigua.

 

El concepte del projecte és clar: capturar els records i les vivències congelant-les, literalment. En aquest procés de congelació, no només aconsegueixen aturar el temps, sinÓ també es reforça la idea de poder dur al present tot allò que un cop van ser i els ha definit.

 

Es tracta d’un projecte elaborat prèviament amb col·laboració amb l’Institut de Ciències del Mar – CSIC i que recuperen en aquesta ocasió per tal de mostrar la pràctica de la seva proposta de guia pràctica d’escolta activa, una forma de reconnectar amb la mar i conscienciar la societat de la importància de la seva protecció i cura.

 

Una maqueta, feta des de la ironia i la suposició que els humans colonitzessin el fons marí, es planteja com l’excusa per desenvolupar una sensibilitat etnogràfica per aprendre a habitar el món amb una mirada oberta i comprensiva.

 

A partir d’una tasca que se li proposa a l’autora en la qual havia de dissenyar un protocol d’acostament a la mar, decideix emprendre la cerca i la posterior creació de la música i el so que representen els sentiments i emocions que li desperta l’elaboració d’aquest protocol. L’obra final culmina amb una partitura tàctil per poder externalitzar la seva experiència.

 

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

La participació de BAU a Manifesta 15 continua fins al novembre

24 minuts ago

Última oportunitat per accedir al Grau en Belles Arts aquest curs 2024-25

6 hores ago

Aquests són els docents que participen a la Barcelona Gallery Weekend d’enguany

1 setmana ago

Serafín Álvarez torna a qüestionar el videojoc i l’usuari en l’article per a la revista Cuaderno

2 setmanes ago

Noticias relacionadas

La participació de BAU a Manifesta 15 continua fins al novembre

Última oportunitat per accedir al Grau en Belles Arts aquest curs 2024-25

Aquests són els docents que participen a la Barcelona Gallery Weekend d’enguany

Serafín Álvarez torna a qüestionar el videojoc i l’usuari en l’article per a la revista Cuaderno

Darrera Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

Connecta’t a la pròxima i nova Sessió Informativa Online de Màsters i Postgraus