Campus Virtual
Search
Close this search box.

Mafe Moscoso presenta el seu nou assaig sobre el documental “Hostal España”

La investigadora i docent a BAU estarà a la llibreria madrilenya Traficantes de Sueños el 10 de febrer amb el cineasta Chus Domínguez

La Doctora i investigadora en BAU Mafe Moscoso porta el seu recent assaig escrit Hostal España. El gesto hospedante, la etnografía hospedante (LAAV_ & Menoslobos, 2023) a la llibreria Traficantes de Sueños al cèntric barri madrileny de La Latina el pròxim dissabte 10 de febrer a les 19.00.

Hostal España es tracta d’una proposta en la qual l’autora reflexiona sobre el documental del 2020 del cineasta lleonès Chus Domínguez -titulat de la mateixa manera- i que mostra la història dels habitants d’un edifici lleonés que són, principalment, migrants rurals d’edat avançada. L’assaig es compon de dues parts diferenciades: una primera on es mostra la correspondència que manté amb el director del film i una segona, titulada «El gesto hospedante», en la qual Moscoso analitza el plantejament audiovisual de l’obra de Domínguez i com aquesta a influenciat la manera de representar l’etnografia, la qual, segons la doctora, actualment manté un punt de vista que té molt a veure amb les polítiques liberals. Així, el llibre s’acaba estructurant com un exercici experimental sobre els processos de creació al gènere documental.

 

Il·lustracions per Claudia Delso per a Hostal España. El gesto hospedante, la etnografía hospedante (LAAV_ & Menoslobos, 2023).

 

 

Acompanyaran a Mafe Moscoso en aquesta presentació el mateix Domínguez, Belén Sola i Claudia Delso, col·laboradores en aquesta publicació.

 

Sobre l’autora

Mafe Moscoso és llicenciada en antropologia i filosofia per la Universitat Autònoma de Madrid i doctora en antropologia per la Universitat Lliure de Berlín. Les seves principals línies de recerca combinen la memòria material i les migracions des del punt de vista etnogràfic i les identitats dissidents i feministes. Durant els últims anys, ha centrat la seva pràctica a l’àmbit de les metodologies trans-disciplinars i experimentals, així com en el desenvolupament de diversos projectes, tallers i seminaris dins i fora de la universitat. És, també, col·laboradora en mitjans com El Salto o eldiario.es.

 

________________________

Data: 10/02/24
Hora: 19:00
Lloc: Llibreria Traficantes de Sueños (Calle del Duque de Alba, 13, 28012 Madrid)
Entrada gratuïta
Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

2 hores ago

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

2 dies ago

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

3 dies ago

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

4 dies ago

Noticias relacionadas

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

BAU pujarà a l’escenari del Gran Teatre del Liceu

Treball de Fi de Grau, el desenllaç d’una etapa culmina amb l’última entrega