Campus Virtual
Search
Close this search box.

La BAU Talks amb Gabriela Baron i la metodologia del disseny per a la conservació

Dimecres, 10 d'abril a les 18.00 | El Màster Universitari en Design Research impulsa aquesta conferència que aposta per un disseny integrador, basat en la consciència social i mediambiental

La innovació sostenible requereix enfocaments metodològics holístics. En el context d’emergència mediambiental global, les solucions tècniques per si soles són insuficients i extremadament limitades si no se sustenten en la innovació social i es basen en models mentals compartits que s’alineïn amb les lleis de la naturalesa (per exemple, la circularitat).

 

 

En aquesta BAU Talks titulada “The Design 4 Conservation methodology: sustainable innovation from a pluriversal perspective”, impulsada pel Màster Universitari en Design Research, la Dra. Gabriela Baron presentarà aquesta metodologia (D4C) com un enfocament participatiu de resolució de problemes dirigit a abordar els reptes de conservació mediambiental i sostenibilitat.

El D4C fomenta un procediment creatiu per tractar qüestions complexes, incorporant les perspectives de diferents parts interessades, tant humanes com no humanes. La metodologia reconeix la interacció entre els aspectes emocionals, espirituals i científics, amb l’objectiu d’aconseguir una integració ontològica. Fomenta la confiança entre els participants combinant treball i joc, creant un entorn segur per a la coexistència de diverses visions del món.

 

 

Sobre la convidada

Gabriela Nuri Baron és una design strategist, investigadora i educadora amb més de 15 anys d’experiència centrada en la conservació, la sostenibilitat i la innovació social. És dissenyadora industrial amb un màster del Politecnico di Milano i un doctorat en Enginyeria Mediambiental.

Gabriela aprofita el poder del propòsit i la cocreació per a la innovació resilient en la intersecció de les persones i l’entorn natural. Va ser membre fundador del programa de disseny de la Universitat d’Auckland i actualment és Degana Associada de Sostenibilitat de la Facultat d’Arts i Indústries Creatives.

 

________________________

BAU Talks “The Design 4 Conservation methodology: sustainable innovation from a pluriversal perspective”
Data: 10/04/24
Hora: 18:00
Lloc: Edifici Pujades – Sala Polivalent (Carrer de Pujades, 118)
Entrada gratuïta amb inscripció previa aquí
Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

El Grau Universitari en Belles Arts, un camí cap a la indústria creativa

9 hores ago

BAU acaba el curs acadèmic amb les presentacions finals del Màster Universitari en Design Research

1 dia ago

Dos Alumni i un docent del MA Innovació Audiovisual i Entorns Interactius, seleccionats per Barcelona Producció

1 dia ago

El IX Col·loqui Internacional d’Investigadors en Disseny comptarà amb Serafín Álvarez, docent en Disseny i Belles Arts

2 dies ago

Noticias relacionadas

El Grau Universitari en Belles Arts, un camí cap a la indústria creativa

BAU acaba el curs acadèmic amb les presentacions finals del Màster Universitari en Design Research

Dos Alumni i un docent del MA Innovació Audiovisual i Entorns Interactius, seleccionats per Barcelona Producció

El IX Col·loqui Internacional d’Investigadors en Disseny comptarà amb Serafín Álvarez, docent en Disseny i Belles Arts

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts