La geometria, si més no, ens ha acompanyat com a humanitat: no hi ha més que mirar, per exemple, la complexitat dels relleus de l’Alhambra de Granada que deixen constància del mestratge dels artesans que els van elaborar, generant espais en horror vacui amb precisió matemàtica.
En l’actualitat, hi ha artistes que han passat a utilitzar diferents metodologies vinculades a la tecnologia i els nous mitjans per compondre formes abstractes que reprodueixen fidelment als seus homòlegs de l’antiguitat. És el cas del convidat de la pròxima BAU Talks que organitza el Màster en Innovació Audiovisual i Entorns Interactius, una classe magistral que no deixarà indiferent als interessats en els processos audiovisuals més experimentals: “Bridging the Gap between the Geometric Patterns of the Past and Media Arts of Today” [“Generant ponts entre els patrons geomètrics del passat i les arts audiovisuals de l’ara”].
El protagonista d’aquesta ponència és l’artista multidisciplinari i Doctor en Mitjans i Comunicació per la European Graduate School de Suïssa, Selçuk Artut. El camp d’estudi que ha interessat a l’artista turc des dels seus inicis se centra en la cerca epistemològica i pràctica de les connexions entre la societat i la tecnologia. Autor de set llibres i editor d’un, Artut és professor associat d’arts visuals en la Sabanci University a Istanbul, cosa que compagina amb la producció d’obra artística, arribant a exposar en llocs com Sónar Istanbul, Dystopie Sound Art Festival a Berlín o al Museum of the Moving Image a Nova York. En 2016, Artut va fundar un duo performatiu anomenat RAW, el treball del qual es basa en la creació mitjançant codificació creativa i tècniques de codificació en viu.
________________________