Campus Virtual
Search
Close this search box.

Alumnes del grau en disseny participen en una recerca amb perspectiva feminista liderada pel DHub

María Ibars i Laura Díaz Bolos són les estudiants del Grau en Disseny que han treballat en el grup de recerca, els resultats del qual s'exposaran el 20 de desembre al Museu del Disseny de Barcelona

Arran de l’exposició Som aquí! Les dones en el disseny, 1900 – avui, el departament d’educació del Disseny Hub Barcelona presenta el pròxim 20 de desembre els resultats d’una recerca històrica documental relacionada amb aquesta mostra, actualment exposada en el museu, i de la qual han participat dues alumnes del Grau en Disseny de l’itinerari de gràfic, María Ibars i Laura Díaz Bolos.

Aquesta col·laboració externa ha suposat el treball de dos mesos d’estudi i recol·lecció exhaustiva d’informació i documentació, claus per a la visibilització de la forta càrrega patrimonial del treball de les dones dissenyadores en l’àmbit nacional al llarg del segle XX fins a l’actualitat.

Aquest projecte, capitanejat per la doctora especialitzada en metodologies de recerca des d’una perspectiva de gènere, Lara García Díaz, culmina amb aquest esdeveniment on el mateix Museu del Disseny i les participants de l’estudi exposaran tot el material i registre obtingut i que comptarà amb la presència de les comissàries de l’exposició, representants del departament d’educació de la institució i, fins i tot, algunes dissenyadores que han estat protagonistes dels estudis duts a terme.

L’exposició Som aquí! Les dones en el disseny, 1900 – avui es tracta, ni més ni menys, d’un estudi crític en si mateix on es mostra la contribució del treball de les dones en la història del disseny, així com les condicions laborals a les quals es van veure subjectes i que van definir la seva presència en l’exercici d’aquesta disciplina. La mostra es podrà continuar visitant fins al 7 de gener del pròxim any.

 

________________________

Data: 20/12/23
Hora: 17:00
Lloc: Espai de coneixement – Disseny Hub Barcelona (Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38)
Entrada: Gratuïta
Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

La docent de Belles Arts Lara Fluxà, entrevistada per a EL PAÍS Semanal

44 minuts ago

“Diseño y Salud II”, nova publicació amb la participació de docents de BAU

2 hores ago

El Grau Universitari en Belles Arts, un camí cap a la indústria creativa

6 dies ago

BAU acaba el curs acadèmic amb les presentacions finals del Màster Universitari en Design Research

7 dies ago

Noticias relacionadas

La docent de Belles Arts Lara Fluxà, entrevistada per a EL PAÍS Semanal

“Diseño y Salud II”, nova publicació amb la participació de docents de BAU

El Grau Universitari en Belles Arts, un camí cap a la indústria creativa

BAU acaba el curs acadèmic amb les presentacions finals del Màster Universitari en Design Research

Dos Alumni i un docent del MA Innovació Audiovisual i Entorns Interactius, seleccionats per Barcelona Producció

El IX Col·loqui Internacional d’Investigadors en Disseny comptarà amb Serafín Álvarez, docent en Disseny i Belles Arts