Campus Virtual
Search
Close this search box.

El futur del periodisme davant l’auge de la IA: a debat en BAU

L'Associació Catalana d'Editors de Diaris (ACED) i la Facultat d'Empresa i Comunicació de la UVic (FEC) organitzen aquest esdeveniment totalment gratuït l'1 de desembre a partir de les 9.00

El divendres 1 de desembre BAU acull la jornada “Periodisme i Intel·ligència Artificial: Entre el recel i l’adaptació”, un esdeveniment organitzat per l’Associació Catalana d’Editors de Diaris (ACED) i la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic (FEC) on es discutirà sobre els nous horitzons de la informació i com emmotllar-se a aquest nou panorama que, inevitablement, estem abocats a presenciar.

Durant tot un matí, una sèrie d’experts de diferents àmbits dels mitjans de comunicació i de facultats de periodisme aniran succeint-se, abordant les múltiples estratègies i solucions fàctiques a implementar per poder així conviure amb aquesta tecnologia en les redaccions del futur.

 

Programació completa

 

9:00 – Benvinguda i inauguració de la Jornada.

9:15 – Ponència de Patrícia Ventura (doctora en mitjans, comunicació i cultura per la UAB, experta en ètica, IA i comunicació): El periodisme davant la IA: Interpretació crítica i adopció responsable de les tecnologies algorítmiques.

10:00 – Ponència de Raül Menéndez (departament de Desenvolupament de Producció i Gestió de Continguts de la CCMA): La IA aplicada al 3Cat.

10:45 – Pausa.

11:15 – Ponència de David Corral (responsable d’Innovació de RTVE): Entre el recel i l’adaptació… hi ha unes quantes oportunitats.

12:00 – Ponència de Charlie Beckett (Profesor de Pràctica, director de Polis and the Polis/LSE JournalismAI Project de la London School of Economics and Political Science): Generating Change: the impact of AI on journalism.

12:45 – Taula rodona de directors de diaris membres de l’ACED: Albert Sáez (director d’El Periódico), Enric Sierra (director adjunt de La Vanguardia), Esther Vera (directora d’Ara), Marc Basté (editor de Diari de Sabadell, Diari de TerrassaNació Digital) i Anna Sàez (directora de Segre). Modera Agustí Danés (director editorial del grup EL 9 NOU).

13.30h.- Cloenda.

 

________________________

Data: 01/12/23
Lloc: BAU – Sala Polivalent, Edifici Pujades (Carrer de Pujades, 118)
Entrada: Gratuïta

 

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

“SPELL”, la barreja d’absurd i màgia a l’Eufònic 2024

3 hores ago

Els Treballs de fi de Grau de Moda desfilen en el Final Degree Fashion Show 2024

9 hores ago

El Màster Universitari en Design Research presenta les seves dues noves becades per al curs 2024-2025

10 hores ago

BAU triomfa als Premis LAUS 2024 amb una pluja de guardons

5 dies ago

Noticias relacionadas

“SPELL”, la barreja d’absurd i màgia a l’Eufònic 2024

Els Treballs de fi de Grau de Moda desfilen en el Final Degree Fashion Show 2024

El Màster Universitari en Design Research presenta les seves dues noves becades per al curs 2024-2025

BAU triomfa als Premis LAUS 2024 amb una pluja de guardons

La moda més performativa va fer “sold out” a Razzmatazz

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS