L’equip d’estudiants del Màster en Innovació Audiovisual i Entorns Interactius i Grau en Dissny Audiovisual, format per Carlos Dubón, Gerard Valls, Arrate Ayala, Andrea Badia y Miquel Martínez, presentaran el seu projecte al Sónar+D, la trobada internacional d’art, ciència i cultura digital que se celebra anualment sota el paraigua del Sónar Barcelona. El projecte ha estat tutoritzat per l’artista i docent de BAU Mónica Rikić, i ha estat impulsat per l’àrea de promoció i projecció de talent.
La instal·lació, batejada amb el nom de Poly, consisteix en peces audiovisuals editables en temps real mitjançant patrons i formes dissenyades amb Processing, que es poden modificar a través d’una superfície de control amb potenciòmetres construïda amb un Arduino. Cada forma i patró està associat a un to per a crear polifonia i, a més, es poden modificar valors com el color, gruix de línia i grandària de forma.
La instal·lació es basa en la idea de la creació musical a través d’una escala preestablerta i com l’ésser humà, en combinar les notes d’aquesta escala, pot crear música sense coneixement musical. És a dir, aquesta instal·lació permet que persones amb escassa o nul·la noció musical i, al mateix temps, persones amb coneixement, puguin interactuar amb una peça i elaborar una composició musical amb un instrument visual.
Així doncs, durant l’esdeveniment, les persones que visitin la instal·lació tindran l’oportunitat d’interactuar amb la superfície de control i modificar els valors per a crear les seves pròpies composicions musicals col·laboratives. La instal·lació també inclourà sortides d’audiòfons perquè les persones puguin escoltar els resultats de les seves interaccions.
El Sónar+D és una important finestra que reuneix a destacats artistes, tecnòlegs, creatius, músics, dissenyadors, pensadors i científics per a participar en un programa de xerrades, masterclasses i tech-xous.