Campus Virtual
Search
Close this search box.

El procés creatiu, al centre de l’HRTZ 2023

2 i 3 de març. Setena edició del festival autogestionat per l'alumnat del Grau en Disseny amb un ampli programa dedicat a l'audiovisual

L’HRTZ, el gran festival autogestionat per l’alumnat de l’itinerari d’Audiovisual del Grau en Disseny de BAU, torna el 2 i 3 de març, amb una setena edició repleta d’activitats, conferències, exposicions, debats, shows i cinefòrums.

L’audiovisual evoluciona a un ritme accelerat, prenent múltiples direccions i ampliant-ne l’univers de manera significativa. Davant d’aquesta situació, l’HRTZ es qüestiona: com afectaran tots aquests canvis en els processos creatius? Desapareixeran a favor de la intel·ligència artificial?

El festival d’enguany pretén posar en valor tota mena de procés de creació en l’àmbit audiovisual, ja sigui la realitat virtual, la il·lustració, el 3D o el disseny gràfic, aplegant un ampli ventall d’activitats que donen visibilitat a la feina que hi ha darrere de la gran varietat de produccions del sector.

Dijous 2

El festival arrencarà a les 13:30 amb una sessió de cinefòrum, un espai obert i de debat pel visionat de peces audiovisuals professionals, on totes les aportacions seran benvingudes.

L’esdeveniment tindrà lloc des de les 13:30 fins les 15:30 a l’espai polivalent

A les 16:00 hi haurà la primera xerrada del dia, amb Arnau Sala, que està construint un sistema d’elements que es relacionen al voltant de la consciència. Seguint la proposta de temàtica d’aquesta edició del festival, explicarà la seva trajectòria i profunditzarà en el procés que hi ha darrere d’algunes de les seves obres més significatives.

 

 

A les 17:30, tres integrants del col·lectiu TOPLAP Barcelona, juntament amb petits grups d’alumnes de 4rt, realitzaran una sessió d’Algorave utilitzant el live coding com a tècnica de creació sonora. Un show musico-audiovisual que mostrarà una forma de creació que comença a agafar força a l’escena.

Per finalitzar la primera jornada, a les 19:30 es durà a terme una xerrada amb Friedrich Kirschner, un director i desenvolupador de software que introduirà el concepte de ‘drama situat’ i com es relaciona amb la divisió d’experiències participatives de mitjans per a públics de diferents escales. Abordarà el paper de la tecnologia en la negociació social, així com el canvi de format dels teatres i museus cap a espais de negociació i participació directa.

 

Divendres 3

Una segona sessió de cinefòrum donarà el tret de sortida del segon dia de les jornades. A les 13:30, es visualitzaran nous treballs professionals internacionals, acompanyats d’una xerrada oberta a tothom qui vulgui participar-hi, conèixer, aportar i innovar.

Seguidament es projectaran alguns projectes audiovisuals d’alumnat de BAU, amb l’objectiu de posar en valor i visibilitzar les creacions que s’estan duent a terme al propi centre.

Jorge Caballero, cofundador de la productora GusanoFilms i professor de BAU, serà l’encarregat de l’última conferència abans d’acabar el festival. De 17:30 a 18:30 farà una xerrada a l’Espai Polivalent on traslladarà el públic cap a un entorn tecnològic de la mà de la realitat virtual, la intel·ligència artificial, el 3D i l’interactiu.

 

 

Com ja és tradició, l’alumnat del Màster en Innovació Audiovisual i Entorns Interactius de BAU s’encarregarà de la cloenda del festival, amb una sessió de música i visuals creats per ells mateixos.

 

Més informació: Grau en Disseny

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

El Grau Universitari en Belles Arts, un camí cap a la indústria creativa

10 hores ago

BAU acaba el curs acadèmic amb les presentacions finals del Màster Universitari en Design Research

1 dia ago

Dos Alumni i un docent del MA Innovació Audiovisual i Entorns Interactius, seleccionats per Barcelona Producció

1 dia ago

El IX Col·loqui Internacional d’Investigadors en Disseny comptarà amb Serafín Álvarez, docent en Disseny i Belles Arts

2 dies ago

Noticias relacionadas

El Grau Universitari en Belles Arts, un camí cap a la indústria creativa

BAU acaba el curs acadèmic amb les presentacions finals del Màster Universitari en Design Research

Dos Alumni i un docent del MA Innovació Audiovisual i Entorns Interactius, seleccionats per Barcelona Producció

El IX Col·loqui Internacional d’Investigadors en Disseny comptarà amb Serafín Álvarez, docent en Disseny i Belles Arts

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts