El filòsof Eudald Espluga i la mestra budista Guen Kelsang Lochani protagonitzaran la nova sessió del cicle Interferències.
L’acte, organitzat per l’Àrea de Recerca de BAU, tindrà lloc al centre el dimecres 23 de febrer a les 18:00.
La falta d’expectatives compartides, l’exposició obsessiva de la vida íntima i l’ansietat permanent marcaran un debat que s’emmarca en un context de passions tristes i precarietat generalitzada.
Amb un focus especialment dirigit a la joventut actual, els dos convidats abordaran qüestions com el narcisisme digital, la despolitització i l’eterna i incerta recerca de la felicitat.
Mirades a un món en crisi
Eudald Espluga (Girona, 1990) és filòsof i analista cultural. Ha col·laborat amb mitjans com ICON, El Salto, Playground, Vice, RAC1 i Núvol. És autor dels assajos No seas tú mismo (Paidós, 2021), Rebeldes (Lumen, 2021) i Las pasiones ponderadas (Capitán Swing, 2015), i ha participat en el llibre col·lectiu Humanitats en acció, coordinat per Marina Garcés (Raig Verd, 2019).
Guen Kelsang Lochani és la mestra principal del Centre de Meditació Kadampa de Barcelona. Nascuda a Cuba, des de 1998 estudia i practica el budisme. Ha impartit diversos cursos sobre mindfulness, felicitat i estimar lliurement.
Amb el debat entre Espluga i Lochani es contraposen dos models de vida i de subjectivitat. En el seu intercanvi d’idees, s’aventuraran a definir què és la felicitat i per què ens resulta tan esmunyedissa, i indagaran sobre el malestar que marca els nostres dies.
La sessió es complementarà amb la presentació de projectes de disseny realitzats per estudiants del centre que aborden problemàtiques similars des de la pràctica creativa.