Cap generació no ho ha tingut tan difícil. Quan van entrar a la universitat, fa només quatre anys, el món era un altre. Arribar al final, doncs, suposa “un gran triomf col·lectiu”, en paraules de la directora de BAU, Elisabeth Plantada.
Un trajecte tan intens mereixia una bona celebració. Així, el passat 30 de setembre, i encara amb diverses restriccions vigents, el centre va celebrar l’acte de cloenda de la novena promoció del Grau en Disseny (2017-21). El Casino de l’Aliança del Poblenou va acollir una cerimònia emotiva i senzilla que va comptar amb la presència d’estudiants, docents, famílies i acompanyants.
Per part de BAU, van intervenir, a més de Plantada, la cap d’estudis del Grau en Disseny, Rosa Pera, i la Dra. Maria Àngels Fortea i Josep Maria Marimón com a representants del claustre.
La dissenyadora Marina Salazar, de l’estudi Noquedatinte i professora de BAU, va parlar en nom dels alumni del centre, i Alba Cantos i Daniel Tahmaz van exercir de portaveus de la promoció. L’acte va estar conduït per Jaume Pujagut, coordinador de producció cultural de BAU.
Després de la tradicional entrega individual de claus i de les fotografies de grup a l’escenari, el públic va retrobar-se al vestíbul per brindar amb una copa de cava, i tot seguit la festa, ja més distesa, es va traslladar a BAU amb un sopar a la nau principal.
“Amics per sempre”
En el seu discurs, la directora de BAU, Elisabeth Plantada, va remarcar la solidesa acadèmica del projecte: “Tenim un pla d’estudis viu, en constant evolució, basat en una formació holística i en metodologies actives, on l’alumnat sou al centre del vostre propi procés d’aprenentatge: perquè a BAU creiem que cada estudiant és únic, diferent i intransferible.”
“Un cop més hem assolit el nostre objectiu”, va recordar Plantada, “posar al servei de la societat professionals amb els valors i competències del centre, amb esperit crític i consciència social”. I va reblar: “Tenim la certesa que esteu preparats per aportar solucions creatives a problemes del nostre temps projectant els valors de la sostenibilitat, la inclusió i la diversitat”.
Després d’un final d’etapa tan excepcional, marcat inevitablement per la pandèmia, però també per “la il·lusió i el compromís” de tota la família de BAU, que ha fet possible continuar endavant, la directora del centre va acabar la seva intervenció amb una crida entusiasta a l’acció: “On hi ha futur hi ha esperança. No es tracta de salvar el món, sinó de construir-ne un de millor. Aquest és el gran repte de la vostra generació!