Campus Virtual
Search
Close this search box.

El MUTEK, entre BAU, Barcelona i Buenos Aires

Del 3 al 9 de maig. Per primera vegada, el Festival de Creativitat Digital i Música Electrònica se celebrarà en format híbrid

El MUTEK Barcelona, Festival de Creativitat Digital i Música Electrònica, arriba a la seva dotzena edició amb un format híbrid inèdit, amb esdeveniments presencials i virtuals retransmesos online en sintonia amb la seva edició homòloga de Buenos Aires.

L’organització presenta un MUTEK “ple d’optimisme i de resiliència” redoblant el compromís amb el sector cultural local i internacional, i amb la intenció de reforçar els ponts creatius entre artistes d’Europa i Amèrica Llatina.

En una edició més descentralitzada que mai, es potencien les sinergies amb centres educatius, creatius i espais d’exhibició al voltant del so, el disseny i l’art digital.

 

 

BAU, que va començar a col·laborar amb el festival fa tres anys, hi participarà amb tres accions principals:

– Els professors Anna Carreras i Diego Suárez i les alumni del Màster en Innovació Audiovisual i Entorns Creatius Catalina Ansaldi i Marta Minguell presentaran les seves creacions audiovisuals a la Virtual Gallery.

– El col·lectiu d’estudiants de BAU Na.B3, del qual forma part l’alumni del màster Rubén Oya, muntarà la peça #OBJ. 1 a la Roca Barcelona Gallery del 3 al 7 de maig, que també es veurà prèviament al festival HRTZ.

– La professora del centre Mónica Rikić entrevistarà l’artista audiovisual canadenca Sabrina Ratté en la jornada inaugural.

Per facilitar el seguiment online, el MUTEK compta per a aquesta edició amb dos escenaris virtuals que acolliran els espectacles dels 50 artistes participants, més una vintena d’actuacions del programa MUTEK Connect des del Canadà, Mèxic i el Japó.

 

 

Tots els esdeveniments tindran lloc en tres franges horàries diferents (Espanya, Argentina i el Japó) per adaptar-se a cada continent.

A més a més, el MUTEK ha habilitat un Auditorium per a classes magistrals, presentacions del simposi Un futur sense gènere i el programa Digi Lab; una Virtual Gallery amb una selecció d’art digital i vídeo immersiu; una Listening Room amb peces sonores immersives i d’escolta profunda; i un REPLAY stage amb tots els continguts del festival sota demanda durant tot el mes de maig.

El MUTEK aprofitarà aquesta edició especial per explorar nous formats híbrids i projectar la interconnectivitat entre el festival i totes les institucions i artistes participants.

 

MUTEK
Del 3 al 9 de maig
Diversos espais de Barcelona i Buenos Aires i online
Últimes entrades presencials a la venda
Registre a la plataforma virtual.mutek.org

 

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

3 dies ago

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

5 dies ago

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

6 dies ago

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

7 dies ago

Noticias relacionadas

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

BAU pujarà a l’escenari del Gran Teatre del Liceu

Treball de Fi de Grau, el desenllaç d’una etapa culmina amb l’última entrega