Campus Virtual
Search
Close this search box.

BAU i ABD, llum contra la pobresa invisible

Estudiants de Disseny Audiovisual col·laboren en la campanya amb vídeos que mesclen imatge real i animació  

L’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) i BAU presenten una campanya de captació de fons per combatre l’exclusió social.

Estudiants de l’assignatura Animació Digital I, guiats pel professor Frank María, han realitzat una sèrie de vídeos per fer visible la lluita diària de milers de persones per una vida digna.

“El confinament s’acaba, però les desigualtats es cronifiquen”, denuncia l’entitat. La pandèmia ha agreujat una crisi que afecta especialment dones, joves i persones grans que no compten amb cap xarxa de suport. També persones en situació administrativa irregular, amb ingressos procedents de l’economia informal o que viuen en infrahabitatges. Cap d’elles pot garantir els subministraments bàsics.

 

 

La campanya #Joetveig, la primera edició de la qual es va llançar la primavera passada per denunciar la precarietat material i emocional de molts confinaments, explica vuit històries de vides invisibilitzades.

Cada setmana es difondran, a través de les xarxes socials d’ABD, històries de mares coratge, de famílies monoparentals que s’enfronten a desnonaments, de dones grans que subsisteixen amb la pensió mínima, i de joves que viuen al carrer a la recerca d’oportunitats.

 

 

Una trentena d’estudiants de l’itinerari de Disseny Audiovisual de BAU han realitzat les càpsules, que barregen entrevistes en imatge real amb diverses tècniques d’animació, com dibuixos animats, stop motion, 3D i rotoscòpia, per il·lustrar els records, les problemàtiques i les il·lusions de les persones protagonistes.

El projecte, basat en la mediació audiovisual, té l’objectiu que el gran públic empatitzi i se solidaritzi amb persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

 

 

Les aportacions econòmiques es poden realitzar a través del web yositeveo.org, trucant al 93 000 80 27 o per correu electrònic a yositeveo@abd.ong, i serviran per repartir lots de menjar, productes d’higiene i bolquers i per garantir subministraments bàsics i lloguers socials.

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

8 hores ago

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

2 dies ago

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

3 dies ago

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

4 dies ago

Noticias relacionadas

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

BAU pujarà a l’escenari del Gran Teatre del Liceu

Treball de Fi de Grau, el desenllaç d’una etapa culmina amb l’última entrega