
BAU, la tecnologia com a aliada de la presencialitat
La formació dual o sincrònica —presencial i a distància— a la universitat ha crescut de manera exponencial en temps de pandèmia i distància social.
Davant l’auge d’aquesta modalitat, BAU es manté ferm en el seu compromís i defensa de la docència i l’experimentació presencials com a garantia d’un aprenentatge ple i satisfactori.
Així, l’experiència física és indispensable no només per assolir els objectius específics de cada curs, sinó també per assegurar-se un perfecte domini de les competències digitals que requereix el món contemporani.
En lloc de concebre la tecnologia com a eina de dispersió i aïllament, BAU la utilitza per reforçar la formació presencial, un repte en constant evolució, i cada vegada més disruptiu tenint en compte la tendència a allunyar els estudiants de les aules i els tallers.
Al llarg dels últims mesos, BAU ha incrementat notablement la capacitat tecnològica del seu entorn físic i virtual per oferir i fomentar una docència adaptada a les circumstàncies actuals.
Paradoxalment, la puntual posada en marxa de la docència a distància a causa del confinament ha afavorit que els estudiants s’impliquin profundament en les classes presencials, amb un alt grau de consciència i responsabilitat.
Aquí hi han jugat un paper clau els tallers i espais d’experimentació matèrica, on les experiències s’enriqueixen i els aprenentatges es multipliquen.
La digitalització ha permès a BAU interactuar amb els estudiants que no poden assistir a classe o al centre, expandint els formats i mitjans de comunicació entre les dues parts, estant presents en tot moment i desbordant els límits de l’aula i de les assignatures.
Aquesta transició ha reforçat el compromís de tota la comunitat BAU, confirmant que la tecnologia pot contribuir decisivament a construir un present de cohesió i proximitat.