Després del feminisme postestructuralista de finals de segle XX, i ja entrat el XXI, es desplega un nou paradigma pel que fa a les qüestions de gènere que posa en crisi l’artifici social basat en les dualitats femení/masculí, heterosexual/homosexual, normatiu/dissident, així com la dimensió semàntica i política d’aquestes taxonomies. Aquest nou paradigma ens porta irremissiblement a reflexionar sobre l’essència de la condició humana.
El passat 13 d’octubre van tenir lloc les Jornades D-Generades que van comptar amb una presentació de Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny i Sílvia Rosés, professora de Bau i membre de GREDITS. Las Jornades formaven part de la Biennal de pensament, Ciutat oberta , organitzada per l’Ajuntament de Barcelona.
La investigadora en moda i profesosra de BAU Sílvia Rosés (e), durant la seva intervenció a D-Generades
Al llarg del dia, es van succeir les intervencions de Pol Galofre i Bel Olid, Mara Martínez Morant, també professora de BAU, Sílvia Rosés, Marta Segarra i Sílvia Ventosa. A més, Laura Sangràva entrevistar Alejandro Gómez Palomo, més conegut pel nom de la seva marca Palomo Spain. Les Jornades van acabar amb una taula rodona moderada per Laura Sangrà, en què van participarElisabet Carlota & Elisenda Oms (Carlotaoms), Roberto Piqueras i Sílvia Rosés.
D-generades van estar organitzades per BAU, Centre Universitari de Disseny, GREDITS, Grup de Recerca en Disseny i Transformació Social i el Museu de l’Disseny de Barcelona. Mara Martínez, Sílvia Rosés i Sílvia Ventosa van ser les seves comissàries. Totes les intervencions van ser gravades i es poden recuperar aquí.