Campus Virtual
Search
Close this search box.

Dissenyadores gràfiques i dones

Les dissenyadores Mont Marsà, Toni Miserachs, Pilar Villuendas, Ana Zelich i Carme Vives, en una taula rodona organitzada per Interferències

Durant els últims anys, la societat, esperonada per l’auge del feminisme en el planeta, està reivindicant la importància de la dona en camps com la ciència, l’art, la cultura o la política. Es reivindica no tan sols la importància de cada dona a nivell individual o col·lectiu, també es reclamen nous relats de la història, reconeixements i valors que s’havien negat a les dones per la simple raó de ser-ho.

A BAU hem desenvolupat diverses accions per a visibilitzar el treball de la dona en el món del disseny, com l’exposició Elles! Dissenyadores i artistes de la A a la Z el març del 2019 o un BAU Talks sobre Dones, dades i tecnologia. A més, diversos alumni i docents del centre han incidit amb el seu treball en el mateix tema.

És el cas de Lúa Coderch i Laura P. Vernetti, dues de les artistes i professores de BAU participants en l’exposició Feminismes! que es va presentar al CCCB; o l’alumni David Ricart, coorganitzador del Primer Festival de Comunicació Feminista, en el qual també va participar la professora Carla Boserman documentant el festival amb els seus “relatogramas”.

Pocs dies abans de l’inici de la crisi de la COVID-19 es va presentar l’exposició Dissenyadores Gràfiques, un projecte del grup de recerca GREDITS de BAU, ideat i desenvolupat per les Dres. Mª Àngels Fortea i Teresa Martínez. Com a complement de l’exposició, va tenir lloc dins del cicle Interferències una interessant taula rodona que us convidem a veure i escoltar.

 

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

BAU triomfa als Premis LAUS 2024 amb una pluja de guardons

3 dies ago

La moda més performativa va fer “sold out” a Razzmatazz

4 dies ago

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS

2 setmanes ago

“I’M, la (no) passarel·la” que no desfila, sinó que exhibeix

2 setmanes ago

Noticias relacionadas

BAU triomfa als Premis LAUS 2024 amb una pluja de guardons

La moda més performativa va fer “sold out” a Razzmatazz

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS

“I’M, la (no) passarel·la” que no desfila, sinó que exhibeix

SINAPSIS, la instal·lació del cos i la ment, al Sónar+D

Razzmatazz es vesteix dels màsters en disseny de moda