Campus Virtual
Search
Close this search box.

Entrevista a Cristina Goberna, coordinadora de la Universitat d’Estiu

L'arquitecta i docent en el Grau en Disseny d'Espais ens explica la reformulació del programa dels cursos que s'impartiran aquest juliol sobre disseny, comunicació i curadoria artística, entre altres disciplines

Amb una trajectòria destacada en el món acadèmic i professional, Cristina Goberna Pesudo s’erigeix com una figura prominent en l’àmbit del disseny i l’arquitectura. Actualment, exerceix el rol de coordinadora en “Akademie”, la Universitat d’Estiu de BAU, a més de ser docent en el programa del Grau en Disseny d’Espais. La seva experiència abasta també la direcció de l’Oficina d’Arquitectura “Architectural Agonism“, amb seu a Barcelona i Nova York. Amb una vasta experiència i coneixements, Cristina Goberna Pesudo és una veu influent en la comunitat acadèmica i professional, i recentment va compartir les seves idees i perspectives en una entrevista sobre la Universitat d’Estiu.

 

  • Explica’ns una mica sobre la línia editorial dels cursos de la universitat d’Estiu d’enguany.

El que ofereix “Akademie” enguany és una col·lecció de cursos de diverses intensitats d’art i disseny a través de càpsules de coneixement que estan dirigides a un públic molt ampli i que abasta des d’estudiants fins a professionals de diversos camps. Aquests cursos estan organitzats en cursos d’immersió, de pensament, d’acció i d’exploració. Pertanyen a les branques d’art, disseny gràfic, curaduria, disseny audiovisual, moda, etcètera. D’una oferta realment molt variada.

 

  • Quines novetats ens podem trobar respecte a altres anys? Destacaries alguna cosa especialment?

Hi ha moltíssimes novetats enguany. Realment, hem “reconceptualitzat” completament la Universitat d’Estiu, i no sols això, sinó que a més l’hem ampliat. No solsament a nivell de coneixement, sinó també a nivell del públic al qual està pensat.

Per exemple, tenim els programes d’immersió, que estan impartits per oficines, per estudis de manera superintensiva. De forma que les i els alumnes que vulguin participar tindran una experiència total dins d’aquestes oficines que d’una altra manera seria molt difícil accedir.

D’altra banda, tenim els programes de pensament. La forma de pensament és un programa en concret. Un, és a dir, no són cursos solts. És un programa d’art i curaduria amb un munt d’activitats -realment és molt dinàmic- on hi haurà artistes que vinguin a parlar, visites a estudis, activitats, esdeveniments, etc. Un programa realment magnífic que ofereix Bar Project.

Després estan els cursos d’acció. El que ofereixen és el perfeccionament d’unes certes habilitats, uns certs coneixements a un públic ja iniciat en les temàtiques pertinents. Són cursos, -és a dir, ja són cursos, no programes-, de cinema 4D, d’impressió risogràfica, tècniques d’il·lustració, intel·ligència artificial per a fotografia, entre altres.

Finalment, tenim els cursos d’exploració, que estan pensats per a qualsevol tipus de públic, independentment del seu “background”, independentment també del nivell de coneixement que tinguin. És a dir, són cursos que oferiran una iniciació en un camp de coneixement determinat i que tindran una part pràctica i també una part teòrica. La part teòrica, encara que sigui breu, és important perquè exposaran què és aquest camp de coneixement concret i també quin és l’estat actual d’aquest camp concret. Quines coses interessants estan passant dins d’aquest àmbit de competència. I tenim, doncs, audiovisual en temps real, iniciació al disseny gràfic i aproximació al dibuix expandit, etc.

  • Hi ha cursos en col·laboració amb empreses com Batllegroup i Runroom, a més d’amb el projecte curatorial de BAR Project… Què suposa per a BAU que en l’oferta formativa d’enguany es consolidi la relació amb aquests actors?

Per a BAU, efectivament, és molt important que l’oferta formativa es consolidi amb estudis com a Bar Project, Batllegroup i Run Room, ja que els programes d’immersió que proposen són realment experiències úniques que mai es podrien donar en un entorn purament professional o purament acadèmic. És a dir, són pràctiques que difícilment l’alumnat el pot adquirir d’una altra manera.

 

  • Per què triar els cursos de la Universitat d’estiu de BAU? Personalment, estàs contenta amb el curs que ha pres l’edició d’enguany?

Són, jo diria, petites escoles dins de BAU i, per tant, són experiments totals que esperem que vagin molt bé i que estem extremadament contentes i contents de poder realitzar-los.

Consulta més informació sobre la Universitat d’Estiu i els diferents Graus Universitaris que ofereix BAU.

Últimas noticias

Així va ser l’Acte de Cloenda de Màsters i Postgraus de BAU: una celebració per donar la benvinguda a nous reptes

7 hores ago

Taller de conceptualització i ideació d’una mostra col·lectiva de treballs artístics

1 dia ago

“SPELL”, la barreja d’absurd i màgia a l’Eufònic 2024

2 dies ago

Els Treballs de fi de Grau de Moda desfilen en el Final Degree Fashion Show 2024

2 dies ago

Otras entrevistas

El triomf de PEÜCS, la primera exposició de projectes de Belles Arts

Dot Lung, social media strategist i docent: “És important que les noves generacions facin servir canals més privats”

Entrevista a Cristina Goberna, coordinadora de la Universitat d’Estiu

Mónica Rikić, docent a BAU: “Necessitem dedicar-li temps a les coses”

Costanza Baj, Alumni de BAU, revela els secrets darrere l’èxit de ‘Beyond The Fringe’

Entrevista a Luca Picardi, “Brand Strategist” i professor a BAU