Campus Virtual
Search
Close this search box.

BAU, al festival Llum BCN Poblenou 2019

Poblenou, 15-17 de febrer. BAU hi participa amb instal·lacions d'estudiants i dels professors Anna Carreras, Mònica Rikić i Román Torre

Per segon any, Llum BCN transforma del 15 al 17 de febrer els carrers del Poblenou en un gran laboratori d’experimentació a l’aire lliure. Serà a través de la llum com a mitjà creatiu i de la feina d’artistes, dissenyadors i arquitectes de tot el món que estan explorant les possibilitats que ofereixen a l’espai urbà noves tècniques com la il·luminació dinàmica, la projecció a gran escala i els entorns interactius.

BAU participa en aquest esdeveniment que s’engloba dins dels actes de les Festes de Santa Eulàlia 2019 amb una instal·lació a la plaça de Montserrat Casals (carrrer de Pallars, 183).
La instal·lació Reflexió, realitzada pels estudiants de Grau Andrea Cases, Daniel Chavarría, Víctor López, Anna Murciano, Doris Österle, Jorge Rivera i Clàudia Romero, dels itineraris d’Espai i Audiovisual, ha estat tutoritzada pels professors Santiago Vilanova, Mariel Fuentes, Frank Maria i Pierino dal Pozzo.

Reflexió es presenta així: “Som esclaus de la revolució digital, perquè la nostra aparença a les xarxes socials és més important que la vida real. Estem en moviment constant i no podem aturar-nos a reflexionar. Desplacem pel món la nostra pròpia ombra. Quan va ser l’última vegada que vas contemplar el teu reflex en un mirall?”

 

 

A més de la participació dels estudiants de BAU, a Llum BCN Poblenou també es podran veure projectes d’Anna Carreras, Mònica Rikic i Román Torre, professors del Màster en Innovació Audiovisual i Entorns Interactius.

Anna Carreras (professora també de Grau en l’itinerari de Disseny Audiovisual) i Mónica Rikić presenten Constel·lacions, una instal·lació interactiva lúdica, adreçada a tota la família, que permet al públic dibuixar de manera lliure i col·laborativa mitjançant uns mòduls de llum led de diversos colors que s’han de col·locar en un panell vertical. El panell disposa de diversos forats a manera de matriu on es poden col·locar i recol·locar els mòduls led en qualsevol moment, com si fossin píxels físics i digitals alhora.

 

 

Román Torre hi participa amb Next Nature, una instal·lació interactiva en la qual els visitants podran oblidar-se de l’activitat frenètica de la ciutat i relaxar-se en un paisatge de serenitat. Una cascada d’aigua virtual projectada sobre una gran façana i altres elements pseudonaturals situats pels voltants convidaran el públic a interactuar en un espai de tranquil·litat i reflexió.

 

 

Festival Llum BCN
15, 16 i 17 de febrer
Reflexió
Plaça de Montserrat Casals (carrrer de Pallars, 183)
Constel·lacions
Centre comercial Glòries

Avinguda Diagonal, 208
Next nature
Plaça de Tísner, 1

 

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

1 hora ago

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

2 dies ago

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

3 dies ago

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

4 dies ago

Noticias relacionadas

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

BAU pujarà a l’escenari del Gran Teatre del Liceu

Treball de Fi de Grau, el desenllaç d’una etapa culmina amb l’última entrega