Campus Virtual
Search
Close this search box.

Nil Olier, l’Alumni que ha creat l’orla del curs 2023-2024

El dissenyador ens explica en aquesta entrevista des de quina perspectiva treballa el disseny i com va crear l’orla d’enguany

Nil Olier, Alumni del Grau Universitari en Disseny Gràfic, fou el creador de l’orla  del curs 2023-2024. El dissenyador de Vilafranca del Penedés actua com a freelance actualment. Enfoca la seva creació en la identitat i la cerca de diferents materials que acompanyin la marca sense perdre la coherència conceptual del projecte. Visualment, treballa amb un fort impacte de la tipografia, les paraules, els materials i l’embalatge creatiu. En aquesta entrevista, ell mateix explica millor la seva pròpia manera d’entendre el disseny i com va ser crear aquesta orla.

• Et vas graduar el 2022, des d’aleshores què ha passat a la teva carrera?

Abans d’acabar la carrera a BAU ja era treballant com a dissenyador gràfic a Lo Siento i, per tant, vaig continuar treballant a l’estudi durant uns anys. Finalment, vaig marxar buscant noves oportunitats més a prop de Vilafranca del Penedès on actualment intento obrir-me un lloc com a dissenyador freelance encarat al branding i packaging.

• Com definiries el teu estil com a dissenyador? Quins són els teus interessos i referents?

Definiria el meu estil com a dissenyador com a altament conceptual, centrant-me a crear solucions visuals que s’adaptin al concepte de cada projecte. M’agrada explorar idees que desafien les normes establertes, sempre mantenint un equilibri entre l’originalitat i la funcionalitat.

Pel que fa als meus interessos i referents, em nodreixo de múltiples fonts: des de pel·lícules i sèries de Netflix, fins a mems, fotografia, llibres i, per descomptat, altres dissenyadors/es i estudis. Així, puc adaptar les meves influències segons el to i les necessitats de cada projecte.

Entre els meus referents més influents es troben Bildi, Bendita Gloria, Javier Jaén, Isidro Ferrer i Lo Siento que han deixat una empremta significativa en la meva manera de veure el disseny.

“TÜRÜЯÜT”
“Ce Trencada”

• Quan et vas graduar, vas pensar mai que BAU et demanaria una orla per aquesta promoció?

Sincerament, mai hauria imaginat que BAU em demanaria dissenyar l’orla per aquesta promoció. Ha estat un repte important, que inicialment em va intimidar, però, al mateix temps, m’ha fet sentir estimat i recordat.

• En què t’has inspirat per dur a terme la creació d’aquesta orla? Què és el que volies reflectir?

La inspiració per a la creació de l’orla va sorgir de la reflexió sobre el seu significat: és un objecte que captura un moment passat, però mai el present. Volia unir el passat i el present, permetent a futurs Alumni veure qui han estat i qui són, mitjançant l’ús de paper mirall. Si decideixen penjar-la a casa seva, aquesta orla reflectirà els seus gustos sense imposar una estètica concreta, actuant com un mirall.

• Tens algunes paraules o consells que podries donar a aquesta promoció?

El consell que els donaria és el que intento aplicar per mi mateix: que treballin intensament en projectes personals fora dels estudis o agències. És important que trobin el moment per explorar les seves pròpies idees i passions, fora d’àmbits acadèmics o professionals per a créixer com a dissenyadors/es. També que no tinguin por d’ensenyar el seu treball al món, han de creure en si mateixos.

“Bothsides”
“Aplec”
Estudios relacionados:

Últimas noticias

Treball de Fi de Grau, el desenllaç d’una etapa culmina amb l’última entrega

22 hores ago

Així va ser l’Acte de Cloenda de Màsters i Postgraus de BAU: una celebració per donar la benvinguda a nous reptes

6 dies ago

El Grau Universitari en Belles Arts al Manifesta 15

7 dies ago

“SPELL”, la barreja d’absurd i màgia a l’Eufònic 2024

1 setmana ago

Otras entrevistas

Nil Olier, l’Alumni que ha creat l’orla del curs 2023-2024

El triomf de PEÜCS, la primera exposició de projectes de Belles Arts

Dot Lung, social media strategist i docent: “És important que les noves generacions facin servir canals més privats”

Entrevista a Cristina Goberna, coordinadora de la Universitat d’Estiu

Mónica Rikić, docent a BAU: “Necessitem dedicar-li temps a les coses”

Costanza Baj, Alumni de BAU, revela els secrets darrere l’èxit de ‘Beyond The Fringe’