Campus Virtual
Search
Close this search box.

Entrevista a la realitzadora Anna Murciano

Conversem amb l'autora d'Epítome', el Final Degree Fashion Film 2020 de BAU

“Col·lectiva, introspectiva i atemporal i amb influències de Warhol”. Així defineix la realitzadora Anna Murciano la seva obra Epítome, un fashion film que resumeix els projectes finals dels alumnes de la menció de Moda del Grau en Disseny de BAU.

Murciano és la directora, productora i editora, a partir d’un guió del també alumni Mateu Rabell, d’una peça audiovisual hipnòtica i suggeridora, farcida de referents artístics contemporanis.

Conversem amb la jove creadora per conèixer els seus inicis a BAU, la seva passió per la moda i la transformació de l’audiovisual en temps de pandèmia.

 

 

Com va començar el teu interès pel disseny audiovisual? Com vas conèixer BAU i per què el vas escollir?

Estava acabant el grau superior en Realització Multimèdia i buscava universitats per continuar formant-me. Havia sentit a parlar de BAU, però no coneixia el grau de Disseny Audiovisual. Un dia, durant una sortida a una productora del Poblenou, vaig passar per davant de BAU, em vaig enamorar de l’espai, i un parell de mesos després ja m’hi havia matriculat.

 

El disseny audiovisual ja estava molt present al nostre món, i podríem dir que la Covid-19 n’ha accelerat la presència a les nostres vides. D’entre els seus múltiples usos i aplicacions (streaming, films, videojocs, televisió, plataformes de pagament, emissions en directe, etc.), quina creus que té més futur? Amb quina et sents més còmoda?

En el moment en què vivim, i amb tots els canvis que hem experimentat en pocs mesos, és complicat imaginar què passarà en el futur. Dos dies abans del confinament em moria de riure quan deien que ens tancarien, i aquí estem, deu mesos després, igual de perduts que el primer dia. És indiscutible que el disseny audiovisual forma part de les nostres vides bàsicament perquè les xarxes socials o les grans plataformes creadores de contingut s’han apoderat del nostre temps, cosa que espanta una mica. Fa pocs anys vèiem els primers capítols de Black Mirror i tot semblava disseny ficció i futurs plausibles. De sobte ja hi som, i encara que em dediqui a la creació de continguts, el rumb que estan prenent les xarxes de vegades fa que em vulgui replantejar moltes coses.

 

 

Un dels teus últims projectes ha estat un fashion film per a BAU, Epítome. Com et relaciones amb la moda? Ja formava part dels teus interessos abans d’iniciar el projecte?

El món de la moda i les produccions de fashion films estan molt presents en la tipologia de continguts que m’agrada realitzar, un interès que, sens dubte, va començar a BAU. El fet de conviure amb companys que estaven estudiant l’itinerari de moda va fer que comencés a col·laborar en els seus projectes creant peces per presentar les seves col·leccions, i crec que aquesta unió és molt interessant tant per a ells com per als alumnes de l’itinerari audiovisual.

 

Les noves tecnologies han revolucionat el panorama de la creació audiovisual: on abans les pel·lícules es rodaven amb equips nombrosos ara ja hi ha llargmetratges realitzats amb un mòbil. Què opines d’aquest canvi?

Si una cosa vaig aprendre a BAU és a treballar en equip. Sempre havia estat molt més còmoda treballant sola. Agafar una càmera de fotos, una handycam analògica o qualsevol suport que em permetés mostrar el que els meus ulls veien era suficient. Quan comences a realitzar projectes més grans i a descobrir com es treballa en el sector audiovisual, t’adones que l’equip és una de les claus de l’èxit. Crec que una bona peça audiovisual sense mitjans té molt més mèrit que una amb una producció que et permeti comptar amb un equip professional, tant tècnic com humà. No crec que el producte audiovisual s’hagi devaluat arran de les noves tecnologies, tot i que podríem tenir molts debats sobre aquest tema. Però, com dic, a les coses bones una s’hi acostuma de pressa, i si hagués de rodar un llargmetratge m’agradaria poder comptar amb un equip propi.

 

Què et vas endur de BAU?

Haver conegut moltes persones amb qui vaig aprendre alguna cosa. Siguin companys, professors o alumnes amb qui vaig coincidir, persones amb qui he viscut experiències gràcies a les quals, si tornés enrere, tornaria a escollir BAU.

Últimas noticias

Treball de Fi de Grau, el desenllaç d’una etapa culmina amb l’última entrega

1 dia ago

Així va ser l’Acte de Cloenda de Màsters i Postgraus de BAU: una celebració per donar la benvinguda a nous reptes

6 dies ago

El Grau Universitari en Belles Arts al Manifesta 15

1 setmana ago

“SPELL”, la barreja d’absurd i màgia a l’Eufònic 2024

1 setmana ago

Otras entrevistas

Nil Olier, l’Alumni que ha creat l’orla del curs 2023-2024

El triomf de PEÜCS, la primera exposició de projectes de Belles Arts

Dot Lung, social media strategist i docent: “És important que les noves generacions facin servir canals més privats”

Entrevista a Cristina Goberna, coordinadora de la Universitat d’Estiu

Mónica Rikić, docent a BAU: “Necessitem dedicar-li temps a les coses”

Costanza Baj, Alumni de BAU, revela els secrets darrere l’èxit de ‘Beyond The Fringe’