Campus Virtual
Search
Close this search box.

El triomf de PEÜCS, la primera exposició de projectes de Belles Arts

Parlem amb la coordinadora d'aquest grau, la Dra. Lúa Coderch, que valora la jornada amb optimisme i amb ganes de seguir treballant per preparar més exposicions com aquesta

El passat 24 de maig a l’Edifici Granada de BAU es va celebrar la primera edició de “PEÜCS“, l’exposició d’art d’estudiants del Grau en Belles Arts. Entre diferents disciplines on es van poder veure els seus projectes; obres de múltiples disciplines i tècniques en les quals subjeien un contingut crític en la seva lectura. La Dra. Lúa Coderch, Cap d’Estudis del Grau i docent d’aquest, va comissariar l’exposició. Ella mateixa ens explica en la següent entrevista les sensacions que va deixar la jornada i com va ser des de la perspectiva d’estudiants del Grau i del públic.

  • Què suposa pel Grau de Belles Arts fer la seva primera exposició?

Per a nosaltres és una fita molt important. Celebrem que pràcticament hem completat el desplegament de dos cursos sencers del Grau en Belles Arts, que ja som una petita comunitat dins la universitat, que tenim prou entitat i prou seguretat per a mostrar el que estem fent en una exposició d’aquestes característiques. La participació en l’exposició era voluntària, i ha estat una sorpresa la gran participació, però també l’empenta dels estudiants de segon i de primer i la qualitat del seu treball. A més, ha suposat l’oportunitat d’enfortir el vincle entre els estudiants de primer i els de segon, donat que el grup impulsor estava format pels estudiants de segon curs, però els de primer han rebut la invitació amb molt entusiasme i implicació. L’any vinent els tocarà a ells ocupar-se de l’organització, i convidar als estudiants de nou ingrés.

  • Creus que apropa als i les estudiants a entendre millor el món professional dins el camp de les Belles Arts?

Per descomptat que sí, donat que l’exposició és una experiència a escala real del que suposa mostrar el treball públicament. El que es veu a una inauguració és només la punta de l’iceberg. Al darrere hi ha moltes hores de feina, converses, reflexió. Els estudiants s’han organitzat i s’han fet responsables per primera vegada d’un procés que té la seva complexitat. S’han encarregat de la conceptualització, han implicat el professorat, s’han ocupat de resoldre qüestions logístiques, tècniques, han col·laborat amb un equip d’estudiants de Disseny per a la comunicació, amb l’equip de manteniment per al muntatge… Ara ja estan preparats per fer aquest mateix procés fora de la universitat.

  • Ens podries explicar breument com va ser la jornada?

La jornada va començar amb un acte de caràcter intern on el grup d’estudiants implicats van celebrar la finalització del muntatge. A les 19:00 va començar la inauguració oficial, amb el vernissatge i música, que estava oberta a tothom que s’hi volgués sumar: família, amics, estudiants, professorat…

  • I quines sensacions treus d’aquesta primera edició?

En aquesta primera edició podem estar ben satisfets i orgullosos. Vam poder veure com això tot just comença amb molta embranzida. Crec que parlo per tothom quan dic que ha estat una experiència bonica, encoratjadora, i que hem après molt.

 

Descobreix més sobre el Grau en Belles Arts.

Últimas noticias

Així va ser l’Acte de Cloenda de Màsters i Postgraus de BAU: una celebració per donar la benvinguda a nous reptes

7 hores ago

Taller de conceptualització i ideació d’una mostra col·lectiva de treballs artístics

1 dia ago

“SPELL”, la barreja d’absurd i màgia a l’Eufònic 2024

2 dies ago

Els Treballs de fi de Grau de Moda desfilen en el Final Degree Fashion Show 2024

2 dies ago

Otras entrevistas

El triomf de PEÜCS, la primera exposició de projectes de Belles Arts

Dot Lung, social media strategist i docent: “És important que les noves generacions facin servir canals més privats”

Entrevista a Cristina Goberna, coordinadora de la Universitat d’Estiu

Mónica Rikić, docent a BAU: “Necessitem dedicar-li temps a les coses”

Costanza Baj, Alumni de BAU, revela els secrets darrere l’èxit de ‘Beyond The Fringe’

Entrevista a Luca Picardi, “Brand Strategist” i professor a BAU