Campus Virtual
Search
Close this search box.

Les Belles Arts més professionalitzadores

La nova titulació de BAU es presenta amb la inserció laboral de qualitat com un dels pilars del pla d’estudis

A partir del curs 2022-23, BAU impartirà el Grau en Belles Arts. Serà tot just la segona titulació d’aquesta disciplina que s’ofereix a Catalunya, la primera d’un centre universitari privat. Amb l’artista Lúa Coderch com a cap d’estudis, i aprofitant la presència central de l’art en la trajectòria de BAU, el nou grau es presenta amb la professionalització com un dels pilars del pla d’estudis, juntament amb l’acompanyament personalitzat i la transdisciplinarietat.

La titulació s’emmarca en un context d’expansió i reformulació de la noció tradicional de les belles arts, especialment en termes professionals. BAU proposa un programa en plena sintonia amb les problemàtiques que travessen el present, i alhora alineat i coordinat amb les necessitats de les indústries creatives i de la comunicació, cada vegada més transversals i receptives a perfils holístics, polivalents i experimentals.

Belles Arts: una àmplia porta d’accés al món laboral

En primer terme, la professionalització del Grau en Belles Arts de BAU es reflecteix en els continguts del pla d’estudis al llarg de la carrera. Ja a primer, l’assignatura Arts, Institució i Mercat, impartida per Mariona Moncunill, realitza una immersió en profunditat a qüestions pràctiques cabdals del sector professional artístic, com conèixer l’estatut professional de l’artista o aprendre a redactar un pressupost i a tramitar una factura.

 

 

Amb 24 crèdits ECTS al conjunt del pla d’estudis, l’anglès hi tindrà també una presència destacada i operativa com a llengua d’ús professional. A l’assignatura Writing and Communication Workshop, per exemple, es treballaran els textos que qualsevol artista necessita per relacionar-se en contextos professionals, com l’statement (presentació) o les descripcions de projecte per a convocatòries.

Pel que fa al professorat, BAU ha reunit un equip de professionals en actiu estretament vinculats a l’escena artística del present. A més a més, als seminaris de pràctiques artístiques de tercer i quart, l’alumnat rebrà la visita d’artistes que no formen part de la plantilla habitual del grau, i que els faran diverses propostes de treball.

La professionalització també es reforça al pla d’estudis a través de la dimensió comunicativa, una faceta fonamental de l’artista contemporani que es contempla i es treballa especialment en les assignatures de projectes. La matèria Comunicació, Expressió i Documentació parteix justament de la base que el treball artístic és inseparable de les habilitats comunicatives, més encara en l’àmbit de les indústries creatives.

 

 

Per desplegar el pla d’estudis del Grau en Belles Arts amb tota la seva potència, el campus BAU s’amplia amb un escenari excepcional, l’edifici Granada, una nau de 2.600 metres quadrats rehabilitada per a la formació universitària en arts i disseny. Un espai permeable i porós que inclourà una sala d’exposicions, pensada per acollir tant projectes d’estudiants com propostes externes. Un punt de trobada entre BAU i la ciutat amb l’art com a fil conductor.

Pràctiques externes obligatòries

El trajecte de l’estudiant de Belles Arts culminarà amb unes pràctiques externes obligatòries, tret diferencial de la titulació, i amb el suport decisiu del Servei d’Inserció Laboral del centre per fomentar l’ocupació de qualitat.

 

 

Així, un dels grans objectius de la titulació és que l’alumnat interactuï de primera mà amb institucions, empreses i estudis. S’aprofitaran els més de 2.500 convenis existents, i se n’obriran de nous per respondre específicament a les inquietuds dels estudiants del Grau en Belles Arts i dels futurs artistes.

Atès que el Grau en Belles Arts neix amb vocació transdisciplinària, s’exploraran diferents camins que ampliïn les possibilitats d’una carrera artística, des de la convicció que l’artista del present i del futur pot treballar en relació amb àmbits tan diversos com el cientificotecnològic, l’humanístic i les ciències socials.

 

→ Més informació: Grau en Belles Arts

Últimas noticias

Així va ser l’Acte de Cloenda de Màsters i Postgraus de BAU: una celebració per donar la benvinguda a nous reptes

3 dies ago

Taller de conceptualització i ideació d’una mostra col·lectiva de treballs artístics

4 dies ago

“SPELL”, la barreja d’absurd i màgia a l’Eufònic 2024

5 dies ago

Els Treballs de fi de Grau de Moda desfilen en el Final Degree Fashion Show 2024

6 dies ago

Otros artículos

BAU por la paz como centro aliado y con convenio con UNESCO

Tres proyectos de Alumni, nominados en los premios GaudeamusProjecta

Alumni de BAU, entre els finalistes pel cartell de la Diada 2023

BAU i la Fundació Miró uneixen forces pel Premi Joan Miró

Exposición 'Hipertèlia', de Mónica Rikić

L’artista Mónica Rikić exposa “Hipertèlia”, una reflexió sobre les intel·ligències artificials

acde_bau

Tres estudiants de BAU, seleccionades al ‘High Potentials’ d’ADC*E