Campus Virtual
Search
Close this search box.

Autores referents per descobrir a la biblioteca de BAU

En el marc del dia internacional de la dona treballadora hem fet una recopilació de 5 referents en els àmbits de l'art i el disseny

En el marc del 8 de març, dia internacional de la dona treballadora, hem fet una recopilació de 5 autores referents als àmbits de l’art i el disseny que podeu trobar a la biblioteca de BAU.

 

1. Muriel Cooper (1925-1994)

Muriel Cooper va ser una pionera en el disseny de llibres, dissenyadora digital, investigadora i educadora. Primera directora de disseny d’RMIT Press, va inculcar un estil influenciat per la Bauhaus a les seves publicacions. Al 2007, un article del New York Times la va nombrar l’heroïna del disseny de la qual probablement mai hagis sentit a parlar.

 

 

 

2. Carin Goldberg (1953-2023)

Carin Goldberg va ser una dissenyadora gràfica, dissenyadora de publicacions i consultora de marca nord-americana. Era coneguda pels seus dissenys de portades per a àlbums de discos i llibres, i el seu treball va aparèixer a les portades de New York Times Book Review, New York Times Magazine, New York Magazine, The Atlantic Monthly i Wired.

 

 

 

3. Corita Kent (1918-1986)

Corita Kent, nascuda Frances Elizabeth Kent i també coneguda com a germana Mary Corita Kent, va ser una artista, dissenyadora i educadora nord-americana i antiga germana religiosa. Els temes clau de la seva obra incloïen el cristianisme i la justícia social. També va ser professora a l’Immaculate Heart College.

 

 

 

4. Barbara Kruger (1945)

Barbara Kruger és una artista conceptual nord-americana. Gran part del seu treball consisteix en fotografies en blanc i negre amb un potent peu de foto declaratiu, de lletres blanques sobre vermell amb tipografia Futura bold cursiva. Es va formar a la Syracuse University, l’escola d’Arts Visuals, i va estudiar art i disseny amb Diane Arbus a l’escola de disseny Parson’s a Nova York.

 

 

5. Beatrice Warde (1900-1969)

Beatrice Warde va ser una escriptora i estudiosa de la tipografia del segle XX. Com a gerent de màrqueting de British Monotype Corporation, va influir en el desenvolupament dels gustos d’impressió a Gran Bretanya i en altres llocs a mitjans del segle XX i va ser reconeguda en aquell moment com “una de les poques tipògrafes del món”.

 

 

Últimas noticias

Així va ser l’Acte de Cloenda de Màsters i Postgraus de BAU: una celebració per donar la benvinguda a nous reptes

9 hores ago

Taller de conceptualització i ideació d’una mostra col·lectiva de treballs artístics

1 dia ago

“SPELL”, la barreja d’absurd i màgia a l’Eufònic 2024

2 dies ago

Els Treballs de fi de Grau de Moda desfilen en el Final Degree Fashion Show 2024

3 dies ago

Otros artículos

BAU por la paz como centro aliado y con convenio con UNESCO

Tres proyectos de Alumni, nominados en los premios GaudeamusProjecta

Alumni de BAU, entre els finalistes pel cartell de la Diada 2023

BAU i la Fundació Miró uneixen forces pel Premi Joan Miró

Exposición 'Hipertèlia', de Mónica Rikić

L’artista Mónica Rikić exposa “Hipertèlia”, una reflexió sobre les intel·ligències artificials

acde_bau

Tres estudiants de BAU, seleccionades al ‘High Potentials’ d’ADC*E