Campus Virtual
Search
Close this search box.

ANITSIR, més enllà de la moda

Un projecte professional de Cristina Moro, una marca multidisciplinària de moda, fotografia i interiorisme

ANITSIR és una marca multidisciplinària amb una filosofia i estil de vida que proposa un dinamisme, tant mental com físic, on les ciutats i els espais tangibles i intangibles esdevenen el camp experimental a la recerca de noves experiències i plaer.

ANITSIR actualment produeix disseny de moda, fotografia i està desenvolupant projectes relacionats amb l’interiorisme.

ANITSIR és el projecte professional de Cristina Moro, alumni de BAU que es defineix a si mateixa com “una dissenyadora de Barcelona que sempre ha sentit passió per totes les disciplines artístiques, pel disseny conceptual i la creativitat.”

 

Et vas graduar en l’any 2017 amb el Grau en Disseny, menció de Moda, però en el statement del teu projecte ANITSIR, inclous també el disseny d’interiors i la fotografia. ¿Donaràs tu sola resposta a qualsevol repte o tens en ment col·laborar amb altres professionals?

Encara no he planificat cap col·laboració, estic desenvolupant les idees que vull materialitzar en un futur. Per a això, la meva intenció és col·laborar amb altres professionals per així cobrir de manera més satisfactòria les necessitats del projecte i ampliar la visió, sempre que sigui necessari. Crec que obrir-te a altres persones aporta qualitats interpersonals molt enriquidores.

 

 

Què són exactament els Undresing Ornaments per a home, dona o unisex, que apareixen en un dels apartats de la teva web?

En la línia Undressing Ornaments, el patronatge està dividit en dona, home i unisex, d’aquesta manera m’asseguro d’adaptar les peces millor a les diferents anatomies, a més d’aportar-més llibertat creativa. Les peces són presentades de manera individual en comptes d’extenses col·leccions, introduint un sistema més abstracte i menys rígid, cosa que per una petita estructura com la meva resulta un alleujament. Estic buscant la meva fórmula per a treballar d’una manera més conscient i respectuosa.

El nom Undressing Ornaments m’evoca a un sentiment de nuesa, vulnerabilitat, en la meva ment traduït com confiança en un mateix i essència. Les sensacions que em desperten són d’autoestima, autenticitat, art, sensibilitat i naturalitat. L’imaginari d’un entorn bell, curiós, envoltat d’escultures i instal·lacions que et evoquin el plaer i la introspecció. Temàtiques presents en previs treballs, com per exemple en Nomads.

En el teu TFG de final d’estudis, Nomads, es troben diverses pistes de la teva definició del projecte ANITSIR, com l’experimentació, la ciutat o el plaer. Eres conscient d’això en iniciar el teu projecte personal?, creus que desenvolupar amb més profunditat les tesis del TFG és una bona opció per iniciar la vida professional?

Per començar, m’agrada dir-ne projecte professional, si alguna cosa he après en aquest temps, és que separar la meva persona del plànol laboral és sa i de vegades necessari, practicar una mica la desafecció.

Pel que fa a la meva tesi, no vaig ser plenament conscient d’estar desenvolupant les bases de la meva marca, encara que una vegada graduada, l’impuls i les eines van sorgir d’una manera molt natural. He entès que en el meu cas representa una manera d’establir els meus objectius, rutines i temps. És la meva via per trobar el que realment vull fer, satisfer les meves necessitats i descobrir el que vull en la meva vida i el que no.

Crec que desenvolupar la tesi del TFG seria beneficiós per madurar les teves idees o desfer-te d’elles, independentment de si decideixes treballar per a tu o per a altres. Crec que quan no disposes d’una supervisió, és quan pots lliurar-te del judici (de vegades la teva veu interior) el que et permet explorar amb més innocència les teves idees. Cada persona té la seva estratègia i necessita d’unes experiències determinades per evolucionar, en el meu cas, treballar per mi mateixa i amb mi mateixa, m’està brindant la possibilitat de despullar d’influències i centrar-me en el que puc aportar.

 

 

En el teu currículum et defineixes com interessada en la creació/creativitat amb una base conceptual i en les disciplines artístiques. Qui són els teus referents en el món de l’art?, quines són les disciplines artístiques que més t’interessen?

Els primers referents del món de l’art que em vénen al cap potser serien Joseph Beuys, Anish Kapoor, Rick Owens, Cecil Balmond i MMMargiela.

Triar entre totes les disciplines artístiques em sembla molt complicat. Totes poden arribar a captivar, però si hagués de triar serien: l’arquitectura, les instal·lacions, les arts escèniques, les arts musicals, les arts audiovisuals, la fotografia, l’escultura i el disseny industrial.

D’altra banda, estic aprenent de persones que apliquen la seva creativitat per al bé comú o per solucionar problemes concrets com ara amb el medi ambient, i sento que vull ser més partícip i elevar la meva consciència també en el meu treball. El que em porta a marcar-me com objectiu de vida canviar les estructures amb les que he treballat fins al moment.

 

Últimas noticias

Treball de Fi de Grau, el desenllaç d’una etapa es culmina amb la “gran” entrega final

6 hores ago

Així va ser l’Acte de Cloenda de Màsters i Postgraus de BAU: una celebració per donar la benvinguda a nous reptes

5 dies ago

Taller de conceptualització i ideació d’una mostra col·lectiva de treballs artístics

6 dies ago

“SPELL”, la barreja d’absurd i màgia a l’Eufònic 2024

1 setmana ago

Otras entrevistas

Nil Olier, l’Alumni que ha creat l’orla del curs 2023-2024

El triomf de PEÜCS, la primera exposició de projectes de Belles Arts

Dot Lung, social media strategist i docent: “És important que les noves generacions facin servir canals més privats”

Entrevista a Cristina Goberna, coordinadora de la Universitat d’Estiu

Mónica Rikić, docent a BAU: “Necessitem dedicar-li temps a les coses”

Costanza Baj, Alumni de BAU, revela els secrets darrere l’èxit de ‘Beyond The Fringe’