Campus Virtual
Search
Close this search box.

Comunicat de BAU amb motiu del 8M

La comunitat BAU treballa intensament perquè el centre sigui un espai segur i lliure de qualsevol forma de discriminació o de violència envers les dones

Avui, 8 de març, commemorem el Dia Internacional de les Dones. Una jornada reivindicativa que posa en primer pla les lluites feministes i la condemna de totes les formes de violència masclista i patriarcal.

Des de BAU volem aprofitar aquesta data especial per reafirmar el nostre ferm compromís amb les causes del 8M i recordar que la perspectiva de gènere és un dels puntals de la institució a tots els nivells.

BAU és un centre obert, plural i divers. També és un espai de vida i de convivència i, per tant, subjecte a conflictes de naturalesa política i personal. BAU acull persones de sensibilitats i ideologies diferents, però sota el denominador comú del respecte i la tolerància.

En termes de gènere, BAU s’ha posicionat sempre a favor d’una estructura paritària en tots els seus àmbits d’actuació, des del personal administratiu i de serveis fins al professorat i les persones convidades en actes i esdeveniments.

Alhora, BAU fomenta activament la consciència de gènere i l’autoresponsabilitat a través de formacions amb perspectiva de gènere i diversitat sexual, una comunicació inclusiva que aposta per la visualització de la dona, i la presència a les aules i tallers de dones dissenyadores i artistes, entre altres accions.

La quantitat, diversitat i qualitat dels treballs i projectes acadèmics amb perspectiva de gènere en què queda palesa la influència d’aquest compromís és una mostra de la presència central que la causa feminista té en el dia a dia de BAU. Una dinàmica positiva i transformadora que volem continuar estimulant i amplificant.

BAU no és aliè als conflictes de gènere en la societat contemporània. El centre, que des de fa anys disposa d’un Codi ètic i d’un Protocol de prevenció i actuació en situacions d’assetjament, condemna totes i cadascuna de les formes de violència que es produeixen cada dia arreu del món tant en l’àmbit domèstic com acadèmic i professional, també universitari.

Totes les persones que formem la comunitat BAU treballem intensament perquè BAU sigui un espai segur i lliure de qualsevol forma de discriminació o de violència envers les dones. Com en el conjunt de la societat, encara hi ha molta feina per fer, cosa que ens encoratja a continuar-nos esforçant per millorar i eradicar completament aquesta ferida social.

Us convidem a celebrar plegades el Dia Internacional de les Dones amb alegria, esperit reivindicatiu i amb la convicció que la col·laboració de tots i totes és indispensable per a un futur de plena igualtat.

Últimas noticias

Treball de Fi de Grau, el desenllaç d’una etapa es culmina amb la “gran” entrega final

6 hores ago

Així va ser l’Acte de Cloenda de Màsters i Postgraus de BAU: una celebració per donar la benvinguda a nous reptes

5 dies ago

Taller de conceptualització i ideació d’una mostra col·lectiva de treballs artístics

6 dies ago

“SPELL”, la barreja d’absurd i màgia a l’Eufònic 2024

1 setmana ago

Otros artículos

BAU por la paz como centro aliado y con convenio con UNESCO

Tres proyectos de Alumni, nominados en los premios GaudeamusProjecta

Alumni de BAU, entre els finalistes pel cartell de la Diada 2023

BAU i la Fundació Miró uneixen forces pel Premi Joan Miró

Exposición 'Hipertèlia', de Mónica Rikić

L’artista Mónica Rikić exposa “Hipertèlia”, una reflexió sobre les intel·ligències artificials

acde_bau

Tres estudiants de BAU, seleccionades al ‘High Potentials’ d’ADC*E