Campus Virtual
Search
Close this search box.

La Formació Contínua universitària, més enllà del Grau

Informació general sobre els estudis de segon cicle —màsters i postgraus— així com els del tercer cicle universitari, el programa de doctorat

La majoria dels estudiants que accedeixen als estudis universitaris acaben cursant únicament els crèdits corresponents al primer cicle, aquells que els permeten obtenir la titulació de Grau, en l’especialitat que cadascun hagi triat. A BAU, Centre Universitari de Disseny, aquest primer cicle permet obtenir el Grau en Disseny, amb opcions de menció en Disseny Gràfic, Disseny Audiovisual, Disseny d’Espais o Disseny de Moda, o un Grau en Disseny Transversal. Actualment, la taxa d’inserció laboral acreditada per un estudi en col·laboració amb l’AQU Catalunya és d’un 90,5% transcorreguts tres anys des de la graduació.

Segon cicle: Màsters i Postgraus

No obstant això, l’etapa universitària permet seguir la formació de l’alumnat en un segon i un tercer cicle. Els estudis del segon cicle serveixen per completar la formació rebuda en el primer cicle mitjançant un màster universitari o especialitzar-se en algun camp del disseny.

BAU ofereix un màster universitari oficial, que el curs 2020-21 celebrarà la seva tercera edició. El Màster Universitari en Investigació i Experimentació en Disseny és una clara presa de posició de BAU cap el futur del disseny. Un màster per desenvolupar un sentit crític que permeti liderar projectes amb incidència real sobre la societat i amb un profund respecte pel medi ambient mitjançant el desenvolupament de metodologies de recerca, pràctiques creatives i experimentació tecnològica i material.

El proper dijous 2 de juliol a les 17:00, tindrà lloc una completa sessió informativa online en la qual es podran conèixer tots els detalls d’aquest màster universitari presencial que es cursa en horari de tarda d’octubre a juliol. Un màster que permet accedir als estudis del tercer cicle universitari.

Paral·lelament a aquests estudis de segon cicle, i dins del programa de Formació Contínua, BAU ofereix Màsters i Postgraus d’especialització professional en els àmbits del Disseny Gràfic, l’Audiovisual, els Espais, la Moda, la Comunicació, la Gestió i la Innovació de projectes interactius.

 

 

Tercer cicle: Doctorat

Els estudis universitaris de tercer cicle permeten l’obtenció del títol de Doctor —la titulació màxima dins de l’estructura universitària de tres cicles — mitjançant la realització d’una tesi doctoral, que es prepara i desenvolupa en un programa de doctorat.

BAU ofereix un Programa de Doctorat en Disseny i Comunicació que acompanya i impulsa les diferents tesis doctorals que es desenvolupen al centre, en un espai idoni per fomentar la recerca, facilitar l’intercanvi de coneixements i impulsar la cooperació entre la comunitat d’investigadors. Uns estudis que possibiliten el creixement qualitatiu de les recerques acadèmiques, a través de tallers, seminaris i assessoraments especialitzats. I que a més d’oferir la màxima distinció universitària, aporten un gran avantatge competitiu i investigadora enfront del nou escenari social i professional.

La realització de tesis doctorals basades en projectes de disseny i comunicació, a més dels seus components tecnològics i/o industrials inherents al projecte de disseny, es veuen enriquides en les seves dimensions filosòfiques, socials, polítiques, culturals i artístiques, per la particular visió del disseny per la qual BAU porta apostant en aquests últims anys.

El Programa de Doctorat en Disseny i Comunicació, ofert per BAU i la UVic-UCC, ja té el seu calendari de matriculació. La preinscripció serà de l’1 al 9 d’octubre de 2020. Les admissions es comunicaran del 19 al 30 d’octubre del mateix any i la matrícula podrà realitzar-se entre el 5 i el 13 de novembre de 2020.

De manera excepcional, aquest estiu BAU no tanca per vacances, per la qual cosa serà possible passar a visitar el centre i obtenir informació d’aquests i altres estudis de dilluns a divendres (excepte festius), encara que és recomanable fixar cita prèvia a través del mail info@bau.cat o trucant al +34 93 415 34 73.

Últimas noticias

Treball de Fi de Grau, el desenllaç d’una etapa es culmina amb la “gran” entrega final

6 hores ago

Així va ser l’Acte de Cloenda de Màsters i Postgraus de BAU: una celebració per donar la benvinguda a nous reptes

5 dies ago

Taller de conceptualització i ideació d’una mostra col·lectiva de treballs artístics

6 dies ago

“SPELL”, la barreja d’absurd i màgia a l’Eufònic 2024

1 setmana ago

Otros artículos

BAU por la paz como centro aliado y con convenio con UNESCO

Tres proyectos de Alumni, nominados en los premios GaudeamusProjecta

Alumni de BAU, entre els finalistes pel cartell de la Diada 2023

BAU i la Fundació Miró uneixen forces pel Premi Joan Miró

Exposición 'Hipertèlia', de Mónica Rikić

L’artista Mónica Rikić exposa “Hipertèlia”, una reflexió sobre les intel·ligències artificials

acde_bau

Tres estudiants de BAU, seleccionades al ‘High Potentials’ d’ADC*E