Campus Virtual
Search
Close this search box.

Dissenyar per transformar, transformar per viure

El Màster Universitari en Disseny de BAU és una porta oberta al coneixement transversal, a la investigació pràctica i a l’experimentació material.

Quina responsabilitat té el disseny a l’hora de repensar el món? Què poden oferir els dissenyadors i dissenyadores per contribuir al benestar de la societat? Quines eines necessiten els i les professionals del disseny per entendre els problemes d’avui i oferir solucions tangibles, útils i innovadores?

A mesura que les preguntes s’acumulen damunt la taula, el disseny s’omple de sentit per jugar un paper clau en la construcció d’un futur que serà ben diferent de com ens l’havien explicat.

Sostenibilitat, diversitat, imaginació i cooperació ja no són només paraules carregades de bones intencions. Són els pilars sobre els quals es reestructurarà una societat que s’enfronta a reptes inèdits, com l’esgotament dels recursos naturals del planeta, la digitalització total de la vida quotidiana i la caiguda del paradigma de la modernitat.

Davant de tantes incerteses i de noves obertures, el disseny esdevé més necessari que mai, especialment en un món marcat per la urgència de tramar noves maneres de fer i de ser en col·lectivitat.

Aquesta nova realitat exigeix al dissenyador que s’expandeixi més allà del seu estudi i es comprometi amb el món. El dissenyador d’avui ja no en té prou amb el domini tècnic i la sensibilitat artística: ha de cultivar també l’ètica i la filosofia, treballar en xarxa amb equips de disciplines molt diverses i reforçar el caràcter social i transformador del disseny.

Així, el dissenyador no és una baula més de la cadena productiva, sinó una persona amb criteri propi, crítica i independent, capaç d’articular un discurs i una manera de treballar que tingui en compte conceptes tan importants com la perspectiva de gènere, la salut comunitària o la sostenibilitat energètica.

El nou ordre mundial obre la possibilitat a viure d’una manera diferent, a trencar inèrcies i a qüestionar dogmes. És, en el fons, una oportunitat única, apassionant, de transformar, de transformar-nos en comunitat.

La investigació en disseny permet qüestionar-se en profunditat el món que ens envolta. Observar, sentir i reflexionar per oferir respostes creatives i amb sentit per a una societat cada cop més accelerada i confusa.

Els conflictes tradicionals d’habitatge, clima i treball conviuen avui amb qüestions com la sobirania tecnològica, la reutilització de materials o la salut d’espais, fins fa poc perifèriques en l’agenda pública i ara temes centrals.

El Màster Universitari en Disseny de BAU és una porta oberta al coneixement transversal, a la investigació basada en la pràctica i a l’experimentació material. A partir del disseny, s’exploren tota mena d’àmbits i es dialoga amb diverses disciplines fins a obtenir una visió holística de la pràctica creativa contemporània.

 

El dijous 15 d’abril a les 18:00 tindrà lloc una sessió informativa online sobre el Màster Universitari en Disseny de BAU. Registre obert.

 

Últimas noticias

Treball de Fi de Grau, el desenllaç d’una etapa es culmina amb la “gran” entrega final

6 hores ago

Així va ser l’Acte de Cloenda de Màsters i Postgraus de BAU: una celebració per donar la benvinguda a nous reptes

5 dies ago

Taller de conceptualització i ideació d’una mostra col·lectiva de treballs artístics

6 dies ago

“SPELL”, la barreja d’absurd i màgia a l’Eufònic 2024

1 setmana ago

Otros artículos

BAU por la paz como centro aliado y con convenio con UNESCO

Tres proyectos de Alumni, nominados en los premios GaudeamusProjecta

Alumni de BAU, entre els finalistes pel cartell de la Diada 2023

BAU i la Fundació Miró uneixen forces pel Premi Joan Miró

Exposición 'Hipertèlia', de Mónica Rikić

L’artista Mónica Rikić exposa “Hipertèlia”, una reflexió sobre les intel·ligències artificials

acde_bau

Tres estudiants de BAU, seleccionades al ‘High Potentials’ d’ADC*E