Una BAU Talks amb Mar Muñoz Aparici en la qual dissenyar des de la col·lectivitat

Dijous, 13 de març a les 15:00 | El Màster en Disseny d'Interiors porta un nou format de taller on l'arquitecta especialitzada en l'activació d'espais públics ensenyarà com es dissenya a partir de processos col·lectius

En els últims anys, conceptes com a codisseny, cocreació i participació s’han estès en les professions de disseny. Aquests enfocaments desafien la concepció tradicional del dissenyador com a únic autor i presenten el disseny espacial com un procés d’intel·ligència col·lectiva. El disseny orientat al bé comú posa el focus en el procés, més que únicament en l’objecte final. No obstant això, l’educació i pràctica tradicional en disseny no proporcionen eines ni habilitats per canalitzar el coneixement dels usuaris-ciutadans cap a propostes espacials que representin els valors comuns del col·lectiu. Així, el Màster en Disseny d’Interiors proposa una reformulació de la BAU Talks convencional sota aquest plantejament.

“Taller de cocreación: Transformando el espacio de BAU para fortalecer los valores comunes y el sentido de pertenencia” porta a Mar Muñoz Aparici —experta en l’activació de l’espai públic a través de processos col·lectius— que presentarà el seu mètode per involucrar als usuaris i extreure conclusions per desenvolupar evidence-based design a partir del coneixement col·lectiu. L’objectiu del taller és reunir els estudiants de BAU i a aquells interessats en el disseny amb un enfocament social per identificar els seus valors com a comunitat i comprendre quins aspectes de l’espai han de transformar-se perquè se sentin com a casa. D’aquesta manera, es busca enfortir el seu sentit de pertinença i contribuir a la creació d’una comunitat més cohesionada.

 

 

Sobre la ponent

Mar Muñoz Aparici és arquitecta investigadora a la Delft University of Technology, especialitzada en enfocaments i mètodes de disseny per activar espais públics. El seu treball entrellaça el disseny urbà i l’arquitectura, centrant-se en el caràcter públic dels edificis culturals i comunitaris. Ha col·laborat en projectes com MAKERLAB, que explora com la cocreació i el disseny fomenten la formació de valors culturals en espais públics. També, treballant per al Museu Boijmans Van Beuningen, va estudiar la reutilització adaptativa d’espais d’art per a la participació comunitària.

Mar és pionera en la recerca a través del disseny i membre actiu de la xarxa de recerca europea CA2RE+, que promou el desenvolupament d’enfocaments innovadors en aquest camp. També forma part de la comunitat de la New European Bauhaus, participant en iniciatives com NEB Goes South i digiNEB. Com a directora de l’estudi de disseny lamardebe, combina teoria i pràctica, liderant projectes de disseny, recerca i comissariat a escala internacional.

 

Nombre de places: 25

NOTA IMPORTANT: El taller serà en format híbrid i en un moment concret requerirà l’ús del programari Miro. Les persones assistents al taller hauran de portar el seu propi portàtil o tauleta per a la utilització d’aquest programari.

Últimas noticias

Les vacances de Setmana Santa porten amb si la recta final d’aquest curs 2024-25

1 setmana ago

Segona edició del Master’s Day: col·loquis, activitats i networking

1 setmana ago

Simon Weisse i el misteri de les miniatures i l’attrezzo al cinema, a la pròxima BAU Talks

2 setmanes ago

La Generalitat aposta per l’adquisició d’obres d’artistes i docents de BAU

2 setmanes ago

Noticias relacionadas

Les vacances de Setmana Santa porten amb si la recta final d’aquest curs 2024-25

Segona edició del Master’s Day: col·loquis, activitats i networking

Simon Weisse i el misteri de les miniatures i l’attrezzo al cinema, a la pròxima BAU Talks

La Generalitat aposta per l’adquisició d’obres d’artistes i docents de BAU

El projecte “Flora” d’Alumni de BAU competirà al festival A MAZE Berlin 2025

Extrabold 2025: l’encant d’allò analògic en el disseny gràfic