De la mà del Màster en Design Research i la seva coordinadora, la Dra. Cecillia De Marinis, arriba “Design Research for revaluing and wellbeing”. La pròxima BAU Talks ens convida a submergir-nos en una fascinant exploració del món del disseny i el seu impacte en la revaloració i el benestar.
Destacant en aquesta ocasió com a ponent principal, tenim el privilegi de comptar amb la presència de Melisa Duque, una investigadora que ens parlarà del disseny per a la revaloració, abordant pràctiques de reparació i reutilització, i el disseny per al benestar intergeneracional i de l’envelliment. Aquesta combinació única d’enfocaments l’ha portat a explorar profundament els cicles de vida dels productes i com el disseny pot influir en la seva percepció i utilitat al llarg del temps.
El seu missatge és clar: el disseny té el poder de transformar la nostra relació amb els objectes i, en última instància, amb el nostre entorn. A través d’històries captivadores i converses enriquidores, Melisa Duque ens convida a reflexionar sobre el paper del disseny en la construcció d’un futur més sostenible i centrat en el benestar. A més, ens anima a preparar-nos per a la sessió portant una beguda calenta de la nostra elecció, creant així un ambient acollidor, informal i propici per a l’intercanvi d’idees.
Sobre la investigadora
Melisa Duque, una investigadora de disseny amb una trajectòria notable en les universitats de Monash i Auckland. Duque ha forjat el seu camí en la intersecció de l’antropologia del disseny, el disseny participatiu i el disseny quotidià, convertint-se en una veu influent en l’àmbit del disseny sostenible i centrat en el benestar.
El camí de Duque cap a la recerca en disseny va començar durant el seu màster en 2010, quan, com a nouvinguda a Melbourne des de Colòmbia, es va interessar profundament en la sostenibilitat. Des de llavors, el seu viatge l’ha portat a investigar en una botiga de caritat, on va treballar amb voluntaris i donacions de segona mà per a comprendre els processos quotidians de disseny per a la revaloració.
El seu enfocament no sols es basa en la teoria, sinó que també es nodreix d’experiències pràctiques i de col·laboració, utilitzant tècniques etnogràfiques de disseny per a guiar el seu treball. Des de la col·laboració sensorial fins a la creació de prototips i les intervencions quotidianes, Duque ha conreat un enfocament integral que transcendeix les fronteres disciplinàries i geogràfiques.
Descobreix el Màster en Design Research a la nostra web.
________________________