
Autores referents per descobrir a la biblioteca de BAU
En el marc del 8 de març, dia internacional de la dona treballadora, hem fet una recopilació de 5 autores referents als àmbits de l’art i el disseny que podeu trobar a la biblioteca de BAU.
1. Muriel Cooper (1925-1994)
Muriel Cooper va ser una pionera en el disseny de llibres, dissenyadora digital, investigadora i educadora. Primera directora de disseny d’RMIT Press, va inculcar un estil influenciat per la Bauhaus a les seves publicacions. Al 2007, un article del New York Times la va nombrar l’heroïna del disseny de la qual probablement mai hagis sentit a parlar.
2. Carin Goldberg (1953-2023)
Carin Goldberg va ser una dissenyadora gràfica, dissenyadora de publicacions i consultora de marca nord-americana. Era coneguda pels seus dissenys de portades per a àlbums de discos i llibres, i el seu treball va aparèixer a les portades de New York Times Book Review, New York Times Magazine, New York Magazine, The Atlantic Monthly i Wired.
3. Corita Kent (1918-1986)
Corita Kent, nascuda Frances Elizabeth Kent i també coneguda com a germana Mary Corita Kent, va ser una artista, dissenyadora i educadora nord-americana i antiga germana religiosa. Els temes clau de la seva obra incloïen el cristianisme i la justícia social. També va ser professora a l’Immaculate Heart College.
4. Barbara Kruger (1945)
Barbara Kruger és una artista conceptual nord-americana. Gran part del seu treball consisteix en fotografies en blanc i negre amb un potent peu de foto declaratiu, de lletres blanques sobre vermell amb tipografia Futura bold cursiva. Es va formar a la Syracuse University, l’escola d’Arts Visuals, i va estudiar art i disseny amb Diane Arbus a l’escola de disseny Parson’s a Nova York.
5. Beatrice Warde (1900-1969)
Beatrice Warde va ser una escriptora i estudiosa de la tipografia del segle XX. Com a gerent de màrqueting de British Monotype Corporation, va influir en el desenvolupament dels gustos d’impressió a Gran Bretanya i en altres llocs a mitjans del segle XX i va ser reconeguda en aquell moment com “una de les poques tipògrafes del món”.