Campus Virtual
Search
Close this search box.

Transformar la ciutat des del disseny

BAU s’incorpora a la xarxa EDIVI amb cinc projectes d'estudiants del Grau en Disseny que fomenten la innovació social i la sostenibilitat

EDIVI (Educació per al disseny per viure) és una xarxa de centres d’ensenyament superior en disseny que realitza projectes col·laboratius per fomentar la innovació social i la sostenibilitat. Una plataforma transversal i horitzontal a la qual BAU s’acaba de sumar amb cinc projectes d’estudiants del Grau en Disseny.

Un d’ells, In-Between Spaces. Calle Perú-Paraguay, s’ha presentat en la jornada de tancament del curs en el marc de la Barcelona Design Week. Realitzat per Elena Soler i tutoritzat per Maria Pia Fontana, es tracta  d’un estudi sobre la prolongació i el redisseny de l’eix Perú-Paraguai, al districte de Sant Martí.

 

 

Una àrea transitòria amb un gran potencial urbanístic en la qual la proposta incorpora una estructura d’exoesquelet, creant una zona interior-exterior per generar un punt de trobada entre veïns, escolars i vianants.

Creuar el llindar

In-Between Spaces. Calle Perú-Paraguay forma part del projecte e-Ludens / Llindars urbans, una de les propostes d’innovació urbana seleccionat per la convocatòria La ciutat proactiva 2021, impulsada per BIT Habitat i l’Ajuntament de Barcelona. Liderat per Fontana i Mariona Genís, inclou un cicle de conferències en col·laboració amb l’Àrea de Recerca.

 


El projecte Llindars urbans també ha comptat amb Shanna Lancian (d), estudiant en pràctiques del Màster Universitari en Disseny.

 

La resta de projectes que han participat en l’última edició d’EDIVI són Resting Images, d’Emma Prats, d’Audiovisual, i tutoritzat per Cecilia Górriz; i Proyéctate, obra col·lectiva de 35 estudiants d’Audiovisual guiats per Frank María y Diego Suárez.

També s’hi ha presentat dos Treballs de Fi de Grau recents: An ugly and smelly truth, de Queralt Samaniego, de Gràfic, amb la tutoria de Mònica Mestanza; i (Al)mostlife-Afterall, d’Irene Serra, de Moda, tutoritzat per Israel Frutos.

 

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

La docent de Belles Arts Lara Fluxà, entrevistada per a EL PAÍS Semanal

1 hora ago

“Diseño y Salud II”, nova publicació amb la participació de docents de BAU

3 hores ago

El Grau Universitari en Belles Arts, un camí cap a la indústria creativa

6 dies ago

BAU acaba el curs acadèmic amb les presentacions finals del Màster Universitari en Design Research

7 dies ago

Noticias relacionadas

La docent de Belles Arts Lara Fluxà, entrevistada per a EL PAÍS Semanal

“Diseño y Salud II”, nova publicació amb la participació de docents de BAU

El Grau Universitari en Belles Arts, un camí cap a la indústria creativa

BAU acaba el curs acadèmic amb les presentacions finals del Màster Universitari en Design Research

Dos Alumni i un docent del MA Innovació Audiovisual i Entorns Interactius, seleccionats per Barcelona Producció

El IX Col·loqui Internacional d’Investigadors en Disseny comptarà amb Serafín Álvarez, docent en Disseny i Belles Arts