Impulsar la inclusió social mitjançant oportunitats laborals de qualitat. Aquest és l’objectiu fonamental del nou conveni entre Trinijove i BAU. Un acord de col·laboració que reforça el compromís del centre amb entitats socials de referència amb un impacte real en el benestar de les persones.
Per a la directora de BAU, Elisabeth Plantada, el conveni confirma la sintonia entre les dues institucions, especialment pel seu marcat caràcter social. “Trinijove i BAU compartim la preocupació per la sostenibilitat i l’economia circular. Espero que el nostre alumnat s’hi pugui implicar i fer créixer la col·laboració en projectes de recerca”.
37 anys d’acció social, 6.000 joves atesos i 100 llocs de treball creats
Fundada el 1985 i amb seu al barri de la Trinitat Vella (Sant Andreu), Trinijove és una fundació privada que treballa per a la creació d’oportunitats per als col·lectius més desafavorits. Segons el seu president, Alberto Giraldo, el nou conveni suposa “una oportunitat per millorar i donar a conèixer Trinijove en l’àmbit de la formació. El nostre objectiu és la inclusió mitjançant l’accés al mercat laboral”.
El conveni, de caràcter obert i integrador, permetrà desenvolupar aplicacions del disseny com a eina de transformació social. “Ens agradaria incloure el disseny en l’acció de Trinijove”, afirma Giraldo, “i ens agradaria fer-ho amb BAU perquè creiem que ens pot ajudar molt”.
Tant BAU com Trinijove són dues entitats fortament arrelades a la ciutat i al barri. La fundació té al Poblenou un centre gestor de residus tecnològics enfocat a reduir l’escletxa digital de famílies en risc d’exclusió. Rehabiliten ordinadors i dispositius informàtics sense cost i els cedeixen a infants perquè puguin seguir les classes en remot.
El conveni amb Trinijove se suma a la resta de col·laboracions de BAU amb entitats socials com la Creu Roja, l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) i la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD).