Campus Virtual
Search
Close this search box.

D-Generades: dues voltes rebels

Dijous 24 de febrer. Les investigadores de BAU Sílvia Rosés i Paloma G. Díaz, en una jornada sobre moda, gènere i comunicació

Des de la complicitat o des de la dissidència, la moda ha estat sempre un factor decisiu en la construcció de l’heteropatriarcat. Amb aquest punt de partida, el Museu del Disseny organitza la II Jornada D-Generades amb la voluntat d’analitzar la comunicació de la moda des de la perspectiva de gènere.

Un grup d’expertes de diversos àmbits relacionats amb la moda, el gènere i la comunicació debatran sobre qüestions com els cànons de bellesa, els estereotips de masculinitat i feminitat i el rol de les xarxes socials.

La jornada, comissariada per Sílvia Rosés (BAU) i Sílvia Ventosa (Museu del Disseny), es presenta com una magnífica oportunitat per reforçar la consciència sobre la violència exercida sobre les dones en el sector de la moda i sobre la necessitat de crear un nou paradigma més sensible i combatiu.

L’esdeveniment tindrà lloc al Museu del Disseny el dijous 24 de febrer de 10:00 a 19:00. Les entrades ja estan esgotades, però totes les ponències es gravaran i es podran seguir en streaming.

 

 

Una jornada reivindicativa liderada per investigadores de BAU

Per part de BAU, hi participaran la historiadora de moda Sílvia Rosés, la historiadora de l’art i experta en new media art Paloma G. Díaz i l’antropòloga Mara Martínez Morant, totes tres vinculades a GREDITS i a l’Àrea de Recerca del centre.

Morant compartirà a Fashion victims? (11:00) la seva experiència en l’estudi del cos i les identitats. La professora del Grau en Disseny Sílvia Rosés impartirà la conferència La feminitat estereotipada en la comunicació de la moda (12:15). I la investigadora Paloma G. Díaz parlarà sobre Models i influencers virtuals: nous paradigmes i vells estereotips (17:00).

 

 

Rosés i Morant ja van participar en la primera edició del cicle, celebrada el 13 d’octubre de 2020 al Museu del Disseny, com a ponents i com a cocomissàries juntament amb la conservadora de tèxtil i indumentària Sílvia Ventosa.

Un cartell de luxe

En l’edició d’enguany també intervindran la periodista i comunicadora Natza Farré, l’experta en comunicació i gènere Yolanda Domínguez, la periodista i coordinadora de Pikara Teresa Villaverde, la influencer María Bueno, la conservadora del Museu del Disseny Sílvia Ventosa, les periodistes Begoña Gómez i Laura Sangrà, la consultora i editora Estel Vilaseca i la historiadora de l’art Blanca Almendariz.

 

D-Generades. Repensant moda i gènere
Dijous 24 de febrer de 2022
De 10:00 a 19:00
Museu del Disseny (Plaça de les Glòries Catalanes, 37)
Entrades exhaurides
Retransmissió via streaming

 

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

BAU triomfa als Premis LAUS 2024 amb una pluja de guardons

3 dies ago

La moda més performativa va fer “sold out” a Razzmatazz

4 dies ago

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS

2 setmanes ago

“I’M, la (no) passarel·la” que no desfila, sinó que exhibeix

2 setmanes ago

Noticias relacionadas

BAU triomfa als Premis LAUS 2024 amb una pluja de guardons

La moda més performativa va fer “sold out” a Razzmatazz

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS

“I’M, la (no) passarel·la” que no desfila, sinó que exhibeix

SINAPSIS, la instal·lació del cos i la ment, al Sónar+D

Razzmatazz es vesteix dels màsters en disseny de moda