Campus Virtual
Search
Close this search box.

L’aliança Rigoberta Bandini – BAU trenca tots els motlles

Els dissenyadors Joan Ros i Marina Salazar, alumni i professors actuals del centre, col·laboren decisivament en l’èxit fulgurant de la cantant

Darrere l’èxit de Rigoberta Bandini (àlies de Paula Ribó) i de la cançó Ay mamá al Benidorm Fest hi ha dos noms propis estretament vinculats a BAU: Joan Ros i Marina Salazar. L’un ha dissenyat i confeccionat el vestuari de la cantant i del seu equip coreogràfic. L’altra ha creat el pit gegant que presideix l’escenografia.

Tot i quedar en segona posició en la cursa cap a Eurovisió, l’impacte de l’actuació de Bandini, que ha rebut un ampli suport popular, ha donat una visibilitat extraordinària als dos joves creadors, formats a BAU i actualment docents del centre.

 

 

La bellesa de la imperfecció

El lleidatà Joan Ros, alumni del Grau en Disseny, ha dissenyat un vestit icònic que ha fet furor entre el públic. Tallat a làser i inspirat en els tapets de ganxet de tota la vida, recull l’essència de la cançó: un cant a la feminitat, a la maternitat i al cos de la dona.

El vestit, com la cançó, reivindica, en paraules de Ros, “el temps empleat de forma altruista, les hores dedicades a embellir la vida, i la força estoica de tirar endavant”.

Alhora, l’actual coordinador del Departament de Moda ha creat un body com a “homenatge al cos de les dones, a la bellesa de la nuesa i al que ens han fet creure que són imperfeccions” amb l’objectiu de “mostrar-lo tal com és, sense pedreria, sense ornaments”, perquè “un cos no necessita res més que a si mateix”.

 

 

Un pit guiant el poble

L’altra gran triomfadora del certamen es la barcelonina Marina Salazar. Alumni i actual professora del Grau en Disseny, és la  creadora d’un pit gegant que s’ha convertit en tota una icona de feminitat i en un símbol contra la censura.

La idea és fruit d’una experimentació que la fundadora de l’estudi Noquedatinte va dur a terme mentre cursava el Màster Universitari en Disseny de BAU, que estimula el disseny ficció, crític i especulatiu.

Cinc anys després, la Tetamundi és una realitat incontestable: una figura de 3 metres d’altura, com una immensa bola del món, i construït amb metall i cartró pedra seguint el model de les falles valencianes.

 

 

→ Més informació: Grau en Disseny
→ Més informació: Màster Universitari en Disseny

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

3 dies ago

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

5 dies ago

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

6 dies ago

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

1 setmana ago

Noticias relacionadas

L’Acte de Cloenda de Disseny, en la cartellera de l’Aribau Cinema

Sessió Informativa Online del Grau Universitari en Belles Arts

Els últims lliuraments dels estudiants del Màster en Design Research

“Marfantes”, el nou documental experimental d’Anna Moreno

BAU pujarà a l’escenari del Gran Teatre del Liceu

Treball de Fi de Grau, el desenllaç d’una etapa culmina amb l’última entrega