Campus Virtual
Search
Close this search box.

Bienalsur: l’art com a antibiòtic

L’artista i professora de BAU Lúa Coderch participa amb ‘Shelter’ en una exposició col·lectiva a Buenos Aires

L’artista i professora de BAU Lúa Coderch participa en la nova edició de Bienalsur amb la peça Shelter. El Centro Cultural Kirchner de Buenos Aires acull fins al 13 de febrer Desde la herida, una exposició col·lectiva amb obres de 15 dones artistes, entre les quals la flamant cap d’estudis del Grau en Belles Arts de BAU.

Shelter és un dels últims treballs de Coderch, una sèrie de cartes videogràfiques on l’artista construeix refugis provisionals amb recursos de l’entorn. Construccions precàries i efímeres que permeten a l’autora reflexionar sobre els ancoratges de la nostra vida: l’amor, l’amistat, la família, i també els records i els afectes. Un assaig fílmic sobre les experiències vitals realment importants i un far per navegar en la incertesa.

 

 

Bienalsur, la Bienal Internacional d’Art Contemporani del Sud, és una plataforma artística i cultural en construcció permanent. Una comunitat formada per comissaris i institucions que creu en l’art com a forma de visibilitzar drets i imaginar futurs possibles des de la dilució de fronteres i la defensa de la singularitat. L’última edició de Bienalsur es desenvolupa simultàniament en 24 països, 50 ciutats i 124 seus, i hi intervenen al voltant de 400 artistes.

Desde la herida, comissariada per Virginia Roy, curadora del Museu Universitari Art Contemporani de Mèxic, que també ha programat Shelter recentment, compta amb artistes d’Argentina, Brasil, Estats Units, Guadalupe, Mèxic, Panamà, Perú, i Portugal.

 

 

Segons l’escriptora hispanobelga Chantal Maillard, “l’exposició aborda la idea de ferida com a espai de reflexió i reivindicació, i en presenta la vulnerabilitat com a força per a la lluita”. La proposta convida a escoltar les múltiples ferides obertes del present: socials, colonials, racials, històriques, mediambientals i de gènere. “Pensar en la ferida i la seva cicatriu”, afirma Maillard, “porta a aprehendre la volatilitat i fragilitat en què estem sumits”.

 

Desde la herida
Centro Cultural Kirchner (CCK, Sarmiento, 151, Buenos Aires, Argentina)
Fins al 13 de febrer de 2022
Entrada gratuïta

 

→ Més informació: Grau en Belles Arts

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

“SPELL”, la barreja d’absurd i màgia a l’Eufònic 2024

4 hores ago

Els Treballs de fi de Grau de Moda desfilen en el Final Degree Fashion Show 2024

10 hores ago

El Màster Universitari en Design Research presenta les seves dues noves becades per al curs 2024-2025

10 hores ago

BAU triomfa als Premis LAUS 2024 amb una pluja de guardons

5 dies ago

Noticias relacionadas

“SPELL”, la barreja d’absurd i màgia a l’Eufònic 2024

Els Treballs de fi de Grau de Moda desfilen en el Final Degree Fashion Show 2024

El Màster Universitari en Design Research presenta les seves dues noves becades per al curs 2024-2025

BAU triomfa als Premis LAUS 2024 amb una pluja de guardons

La moda més performativa va fer “sold out” a Razzmatazz

Inauguració de l’exposició “El cuerpo de la nación” de Lizette Nin en HAUS