Foodture: el futur del món, al plat

26 i 27 de novembre. Les alumni Meri Blade i Alba Cantos presenten els seus projectes de disseny en la cimera d’innovació alimentària

Què menjaran les pròximes generacions? Com transformarà la crisi climàtica els conreus i, per extensió, la nostra dieta? Quins són els grans reptes de la indústria alimentària?

Són preguntes capitals que constitueixen l’eix de Foodture, la cimera que explora l’alimentació del futur des del disseny, la tecnologia, la sociologia i la sostenibilitat. Organitzada per Barcelona Centre de Disseny i Plat Institute, tindrà lloc el 26 i 27 de novembre al Disseny Hub.

 

 

La tercera edició de l’esdeveniment s’emmarca en la designació de Barcelona com a Capital de l’Alimentació Sostenible. Així, Foodture es marca l‘objectiu de proposar “solucions reals per a problemes globals” a partir dels tres grans eixos de la capitalitat: alimentació saludable i accessible, oportunitats econòmiques per al territori i emergència climàtica.

La cimera inclou una plataforma perquè els talents emergents de l’alimentació i el disseny exposin projectes disruptius per repensar el sector. És el cas de les alumni del Grau en Disseny Meri Blade i Alba Cantos, que presentaran Bio Bagazo i Guía de objetos sensibles.

 

 

Circularitat, cuina i crítica

Bio Bagazo desafia els límits de la sostenibilitat ampliant-ne l’impacte en els àmbits social i econòmic. I ho fa obtenint un material resistent i biodegradable a partir del bagàs (residu de cervesa) mesclat amb diferents aglomeracions naturals. El projecte neix de la investigació dels residus generats pel taller de cervesa artesana de Can Batlló (Sants, Barcelona) amb la intenció d’activar un procés de circularitat perquè la comunitat els integri en la vida quotidiana, de manera que el producte esdevé, també, un objecte crític i a l’abast de tothom.

Guía de objetos sensibles explora el concepte d’obsolescència emocional. Objectes barats, buits de significat i produïts en massa, que gràcies a un procés de disseny emocional estableixen nous vincles amb l’entorn. En aquest cas, dues experiències que relacionen un pom amb rituals culinaris.

 

 

De la utopia a la realitat

A més a més de la xef Carme Ruscalleda com a cap de cartell, Foodture comptarà amb ponents com Ignacio de Juan-Creix (Plat), Michael Chtepa (SEAQUAL INITIATIVE), Antonis Mavropoulos (ISWA) i Giacomo Gianotti (Paradiso), tots ells protagonistes de la jornada de presentació dels primers resultats de l’aliança creativa entre BAU i Plat Institute per transformar residus en peces de disseny funcional.

 

Foodture Barcelona
Divendres 26 i dissabte 27 de novembre
Disseny Hub i online

 

 

Ver evento relacionado ➞

Últimas noticias

Estudiants de grau i màster de BAU participen en UNFOLD 2025 a Milà

4 hores ago

Coneix els Màsters i Postgraus de BAU en aquesta sessió informativa online

9 hores ago

BAU torna al Saló de l’Ensenyament: nous catàlegs, marxandatge i marca

1 dia ago

«Com el Service Design pot millorar l’Experiència de Pacient» a la BAU Talks de Joan Vinyets i Irene Peral

2 dies ago

Noticias relacionadas

Estudiants de grau i màster de BAU participen en UNFOLD 2025 a Milà

Coneix els Màsters i Postgraus de BAU en aquesta sessió informativa online

BAU torna al Saló de l’Ensenyament: nous catàlegs, marxandatge i marca

«Com el Service Design pot millorar l’Experiència de Pacient» a la BAU Talks de Joan Vinyets i Irene Peral

La moda i el gènere, en disputa a la intervenció de Silvia Rosés en “Nervi” de 3CAT

Una BAU Talks amb Mar Muñoz Aparici en la qual dissenyar des de la col·lectivitat