logo fullscreen logo
  • Agenda
  • Notícies
  • Entrevistes
  • Articles
  • Coneix BAU
    • Grau en Disseny
    • Grau en Belles Arts
    • Màsters i Postgraus
    • Màster Universitari en Disseny
    • Programa de Doctorat
    • Diploma en Disseny Gràfic
    • Formació Online
    • Universitat d’Estiu
MENU
mobile logo
  • Agenda
  • Notícies
  • Entrevistes
  • Articles
  • Coneix BAU
    • Grau en Disseny
    • Grau en Belles Arts
    • Màsters i Postgraus
    • Màster Universitari en Disseny
    • Programa de Doctorat
    • Diploma en Disseny Gràfic
    • Formació Online
    • Universitat d’Estiu
22 novembre 2021
Agenda

Foodture: el futur del món, al plat

Què menjaran les pròximes generacions? Com transformarà la crisi climàtica els conreus i, per extensió, la nostra dieta? Quins són els grans reptes de la indústria alimentària?

Són preguntes capitals que constitueixen l’eix de Foodture, la cimera que explora l’alimentació del futur des del disseny, la tecnologia, la sociologia i la sostenibilitat. Organitzada per Barcelona Centre de Disseny i Plat Institute, tindrà lloc el 26 i 27 de novembre al Disseny Hub.

 

 

La tercera edició de l’esdeveniment s’emmarca en la designació de Barcelona com a Capital de l’Alimentació Sostenible. Així, Foodture es marca l‘objectiu de proposar “solucions reals per a problemes globals” a partir dels tres grans eixos de la capitalitat: alimentació saludable i accessible, oportunitats econòmiques per al territori i emergència climàtica.

La cimera inclou una plataforma perquè els talents emergents de l’alimentació i el disseny exposin projectes disruptius per repensar el sector. És el cas de les alumni del Grau en Disseny Meri Blade i Alba Cantos, que presentaran Bio Bagazo i Guía de objetos sensibles.

 

 

Circularitat, cuina i crítica

Bio Bagazo desafia els límits de la sostenibilitat ampliant-ne l’impacte en els àmbits social i econòmic. I ho fa obtenint un material resistent i biodegradable a partir del bagàs (residu de cervesa) mesclat amb diferents aglomeracions naturals. El projecte neix de la investigació dels residus generats pel taller de cervesa artesana de Can Batlló (Sants, Barcelona) amb la intenció d’activar un procés de circularitat perquè la comunitat els integri en la vida quotidiana, de manera que el producte esdevé, també, un objecte crític i a l’abast de tothom.

Guía de objetos sensibles explora el concepte d’obsolescència emocional. Objectes barats, buits de significat i produïts en massa, que gràcies a un procés de disseny emocional estableixen nous vincles amb l’entorn. En aquest cas, dues experiències que relacionen un pom amb rituals culinaris.

 

 

De la utopia a la realitat

A més a més de la xef Carme Ruscalleda com a cap de cartell, Foodture comptarà amb ponents com Ignacio de Juan-Creix (Plat), Michael Chtepa (SEAQUAL INITIATIVE), Antonis Mavropoulos (ISWA) i Giacomo Gianotti (Paradiso), tots ells protagonistes de la jornada de presentació dels primers resultats de l’aliança creativa entre BAU i Plat Institute per transformar residus en peces de disseny funcional.

 

Foodture Barcelona
Divendres 26 i dissabte 27 de novembre
Disseny Hub i online

 

 

Etiquetes Alba Cantos, Alimentació, Antonis Mavropoulos, Barcelona Centre de Disseny, BAU Alumni, BAU Talent, Capital de l'Alimentació Sostenible, Disseny emocional, Disseny HUB, Disseny sostenible, Foodture-ca, Futur, Futur del planeta, Futur sostenible, Indústria, ISWA (International Solid Waste Association), Meri Balde, Michael Chtepa, Nacho de Juan-Creix, Paradiso, Plat Institute, Reutilització de residus, SEAQUAL INITIATIVE, Sostenibilitat
Entrades que podríen interessar-te
17 març 2023
La nova generació audiovisual, al Festival de Màlaga
10 març 2023
Ja pots optar a una beca pel Màster en Design Research
7 març 2023
Emma Llorente, una reconnexió amb allò més essencial
Notícies recents
  • La nova generació audiovisual, al Festival de Màlaga
    17 març 2023
  • Troba’ns al Saló de l’Ensenyament i a AULA Madrid
    15 març 2023
  • Ja pots optar a una beca pel Màster en Design Research
    10 març 2023
  • Una edició d’ARCO amb forta presència de BAU
    21 febrer 2023
  • Grau en Disseny
  • Grau en Belles Arts
  • Màster Universitari en Design Research
  • Màsters i Postgraus
  • Programa de Doctorat en Disseny i Comunicació
  • Formació Online
  • Universitat d’Estiu
BAU, Centre Universitari d'Arts i Disseny de Barcelona
c/ Pujades 118 08005 Barcelona
www.bau.cat
Notícies recents
  • La nova generació audiovisual, al Festival de Màlaga
    17 març 2023
  • Troba’ns al Saló de l’Ensenyament i a AULA Madrid
    15 març 2023
  • Ja pots optar a una beca pel Màster en Design Research
    10 març 2023
  • Una edició d’ARCO amb forta presència de BAU
    21 febrer 2023
Subscriu-te a la newsletter
Idioma
  • Català
  • Español
Gestionar el Consentimiento de las Cookies
Utilizamos cookies para optimizar nuestro sitio web y nuestro servicio.
Funcional Sempre actiu
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferencias
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Estadísticas
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage vendors Read more about these purposes
Ver preferencias
{title} {title} {title}